Melyik hipermarketben lehet normális búzasört venni?
Nyugodtan vegyél egy Erdingert, az majdnem mindenhol van. Mondjuk Paulaner búzasört is ittam már párszor itthon, úgyhogy lennie kell, csak arra figyelj, hogy a búzasört vedd (weißbier), ne a lagert.
Iható egyébként a sokkal olcsóbb Valentines vagy az Edelweiss is, nem nagy durranás egyik sem, de többet érnek a magyar üzemi söröknél.
Az egyetlen kimondottan ótvar búzasör, amivel találkoztam, az a Borsodi Búza volt, olyan, mint a lisztes szódavíz.
Bár a legtöbbet már leírták előttem, de összeszedem, amit tudok:
Erdinger - a világos szerintem kb. mindenhol kapható, barna is van belőle, az is beszerezhető a boltokban, csak kutakodni kell
Edelweiss - Tescóban, Intersparban, Sparokban tuti van szerintem mindenhol
Paulaner - az 1. hozzászóló állításával ellentétben nem nehéz beszerezni, Tescóban van, persze lehet, hogy nem mindegyikben
LöwenWeisse - Intersparokban van
Valentins - sok boltban van, sokszor leárazzák 200 Ft környékére, asszem csak dobozos kapható belőle, van barna is.
Az előbb felsorolak a legelérhetőbbek tudomásom szerint.
Ja igen, ott van az Oberdorfer még a Tescóban, csatos üveges. Szerintem érdemes megkóstolni a HB búzát is (Münchner Weisse). Én a CBA-ban vettem, de szerintem a legtöbben nincs, viszont tuti van olyan nagyáruház, amelyik tart belőle.
A HB búzasör iható végülis, de azt sem innám, ha nem muszáj.
A LöwenWeisse-t ne nevezzük már sörnek légyszi...
Valentines - olyan sört meg sem érdemes venni, amit csak dobozban árulnak. Sokat elárul a minőségéről!
Oberdorfer - a hatos véleményével értek együtt.
Az Edelweiss szerintem szimplán sz*r. Akkor már inkább Erdinger, bár mint említettem, azt sem kedvelem. Itt kint nem innám meg, otthon jobb híján lecsúszik.
"A LöwenWeisse-t ne nevezzük már sörnek légyszi... stb stb..."
Ezen az oldalon azért mindig tudok mulatságos dolgokat olvasni...
Aki egy kis rálátással is rendelkezik a sörök világára, az egyszerűen nem ír ilyet. A kérdezőt, mint laikust, botorság ilyen információkkal félrevezetni, mert nagyságrendekkel jobb söröket úgyse fog találni. (Hacsak nem kezdi el megszállottan kutatni a külföldi kis főzdéket.)
A LöwenWeisse egy nemzetközileg is elismert középkategóriás sör, az Edelweiss szintén. Szoktam nemzetközi fórumokat is olvasni, egy helyen nem hordták le ezt a két sört ennyire és nem is alaptalanul. Lehet akár milyen felső kategóriás, akár méregdrága sörökhöz hasonlítani, ha figyelembe vesszük az árfekvését, mind a kettő telljesen megfelelő minőséget képvisel.
A Valentins az árához mérted szintén egy telljesen korrekt sör, a csomagolás meg nem számít semmit. Ott van pl. a Coronita, attól rosszabb sör kevés van, mégis csak üvegbe árulják, ráadásul meglehetősen drágán is.
Mondjuk az Oberdorferre is ilyet írni hogy iható..... Ennyi erővel a komplett magyar söripar veszélyes hulladékot állít elő, mert ha egy Oberdorfer vagy Erdinger iható, akkor pl. egy Soproni mi?
Na de itt egy kisebb felsorolás az abszolút top német búzasörökből, hátha a kérdező ízlését se nyerik el az előbb felsorolt sörök. De ilyeneket nem találsz a hipermarketekbe, az is biztos.
Weihenstephaner Hefe Weissbier
Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel
Andechser Weissbier Hefetrüb
Andechser Dunkles Weissbier
Hacker-Pschorr Hefe Weisse
Hacker-Pschorr Weiss Bock
Ayinger Bräu-Weisse
Ayinger Ur-Weisse
Ayinger Weizen-Bock
Franziskaner Hefe-Weissbier
Franziskaner Hefe-Weissbier Dunkel
De még egyszer leírom, az előttem felsorolt sörök is telljesen vállalható minőséget képviselnek, a magyar sörökhöz képest meg egy másik dimenzió, szóval aggodalomra semmi ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!