Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mézes-ágyas pálinkához milyen...

Mézes-ágyas pálinkához milyen gyümölcsöket ajánlotok, és pontosan hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
Nem sokat tudok róla, télen ittam fügéből + mazsolából készültet, az nagyon jó volt, de nem tudom hogy aszalva kéne beletenni a gyümölcsöt (itt a fügét) vagy nem? És milyen méz kéne bele? Bolti, vagy valami házi? Akác vagy másfajta? Meg ugy olvastam, hogy melegíteni kell a páleszt és a mézet is, hogy ne legyen zavaros. Minden részlet érdekel! (pálinka-méz arány is!)

2013. márc. 31. 21:03
 1/1 anonim ***** válasza:

A pálinkát általában a saját fajta gyümölcsével ágyazzák. Lehet szép friss hibátlan gyümölccsel, vagy ha az nincs akkor aszalttal. Csak az a lényeg hogy tiszta legyen.

A mézezésre mindenki mást mond. Én inkább valami nem túl erős ízű mézzel csinálnám, mondjuk egy jó minőségű vegyessel, vagy egy gyengébb ízű akáccal. Keverés arány ízlés szerint.... A keverésnél a lényeg hogy szinte azonos hőfokon legyen a méz és a pálinka is!

!!!Nehogy rárakd a gázra és úgy melegítsd!!!

Elég ha szobahőmérsékletű, vagy esetleg ha a radiátorra teszed előtte, max30C. A lényeg hogy ne legyen 1-2C-nál nagyobb a különbség a két összetevő között. Aztán finoman adagolod a mézet folyamatosan kevered, rázod, mixeled. Majd ha eléred a kívánt arányt akkor jól összerázod aztán mehet a hűtőbe!!!

2013. ápr. 7. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!