Mézes-ágyas pálinkához milyen gyümölcsöket ajánlotok, és pontosan hogy kell csinálni?
A pálinkát általában a saját fajta gyümölcsével ágyazzák. Lehet szép friss hibátlan gyümölccsel, vagy ha az nincs akkor aszalttal. Csak az a lényeg hogy tiszta legyen.
A mézezésre mindenki mást mond. Én inkább valami nem túl erős ízű mézzel csinálnám, mondjuk egy jó minőségű vegyessel, vagy egy gyengébb ízű akáccal. Keverés arány ízlés szerint.... A keverésnél a lényeg hogy szinte azonos hőfokon legyen a méz és a pálinka is!
!!!Nehogy rárakd a gázra és úgy melegítsd!!!
Elég ha szobahőmérsékletű, vagy esetleg ha a radiátorra teszed előtte, max30C. A lényeg hogy ne legyen 1-2C-nál nagyobb a különbség a két összetevő között. Aztán finoman adagolod a mézet folyamatosan kevered, rázod, mixeled. Majd ha eléred a kívánt arányt akkor jól összerázod aztán mehet a hűtőbe!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!