Krumpli pálinkához mennyi burgonya kell?
Az vodka lesz (vagy valami olyasmi) és nem igazán törvényes lepárolni, sőt, egyáltalán nem. Meg nehéz is jóra csinálni, sokkal könnyebb elb*szni mint a pálinkát.
De találtam egy leírást: [link]
A kruimplipárlat messze nem vodka. A vodkát bármiből is főzik, a rektifikálás és az esetleges szűrés teszi jellegtelenné, nem pedig az alapanyag.
A krumplicefrét sok munkával jár előkészíteni (meg kell hámozni, le kell reszelni, kifőzni a keményítőt, malátával/enzimmel elcukrosítani) és undorító a párlata, ezért csak toronymagas rektifikálón, vagyis sokszoros (nem 3-5-szörös!) lefőzéssel lehet ihatóvá tenni.
Ehhez képest elég kevés szeszt ad (többet, mint a gyümölcsök, de csak feleannyit, mint a gabona), úgyhogy teljesen fölösleges vele szenvedni. Valójában a szeszipar is ritkán használja; a cukorrépamelasz sokkal olcsóbb és praktikusabb, ha olcsó finomszeszt akarnak gyártani.
(A linkelt kultúrpartos írás egyébként baromság úgy ahogy van, egy laikus blogger felületes utánajárása, amiből nem hogy vodka, de semmilyen alkohol nem lesz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!