Pálinkát fogok főzetni. Keverjem a gyümölcsöket vagy külön-külön?
Figyelt kérdés
Külön szerettem volna a szilvát és a körtét, de szilvából nem sok van, a körte meg nem elég édes, így azt javasolták, hogy főzessem vegyesnek. Lesz még hozzá kb. 30%-ában alma is. Finom a vegyes vagy főzessem külön? Palackozás előtt némi aszalt gyümölcsöt fogok beleáztatni.2012. szept. 11. 22:06
1/5 anonim válasza:
Mindenkinek más az ízlése. Én a vegyeset nem szeretem, szerintem a legbüdösebb, és az ízhatása sem olyan gyümölcsös.
Körte-alma az még mehet együtt, bár csak körtéből finomabb...
A szilva... ahhoz meg bűn bármilyen gyümölcsöt belekeverni!
2/5 anonim válasza:
Ágyast olyanból érdemes csinálni, aminek nincs jellegzetes, határozott íze. Pl. alma.
Szilvát szerintem nem érdemes ágyasnak használni.
Egyébként a vegyes sokszor jobb, mint a tiszta.
3/5 anonim válasza:
Ha kicsi a mennyiség, nagyobb a veszteség a főzés során. Én vegyíteném.
4/5 anonim válasza:
attól függ kinek mi a nem sok
modnjuk egy vödör is lehet kevés meg egy 150-200 hordó is...
sztem külön-külön
5/5 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, 200 liter alatt nem főzik külön az enyémet, hanem másét is hozzá öntik. Ezért gondoltam, hogy az én gyümölcseimből öntöm össze a 200-at. Köszönöm a válaszokat! Időközben a körtéből rengeteg lett, és még lesz is:)
2012. szept. 13. 18:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!