Csak egy alkoholista mond olyat, hogy azért iszik MINDEN NAP, hogy megnyugodjon? Anyám alkoholista?
Anyám. Azt mondja azért iszik, mert ideges a munka miatt, és ez nyugtatja meg.
De minden nap ideges lehet, mert minden nap iszik bort, töményet, likőrt.
Haza jön, és kajálás előtt v után iszik.
Én nem akarom, hogy tönkre tegye magát, mert szerintem a mindennapos alkohol fogyasztás nem egészséges.
Már 3 hónapja minden nap inni látom. Előtte csak minden 3. 4. ivott, majd minden 2. nap. Most minden nap. Hétvégén is.
Kérem hogy ne igyon, nem akarok alkoholista szülőket... De azt mondja ezt verjem ki a fejemből! Azért iszik, hogy megnyugodjon, mert ideges a sok munka miatt.
Már alkoholista lenne?
Azt írod azért iszik,mert a munkája miatt ideges.
Csak arra ügyeljen,hogy nehogy egyszer piásan menjen be dolgozni,mert akkor kirúgják.Utána meg majd azért iszik,mert a munkanélküliség miatt lesz stresszes.
Ha esténként a vacsihoz megiszik egy pohár bort,vagy egy "étvágyhozót",akkor az nálam még a "belefér kategória."
De ha jól sejtem,az anyukád jó úton halad az alkoholizmus felé.Őszintén sajnálom!
A legrosszabb az,hogy sajnos nem tudsz neki sehogyan segíteni,mert az észérveket megcáfolja,nem fogadja el.
Ha ő maga nem akar változtatni a dolgokon,akkor Te sem tudsz.Csak azon lehet segíteni,aki hagyja.
Érdekes, mai világunkban még a drogos is különb ember, mint az "alkoholista ". addig haver, amíg veled együtt iszik, de , ha valami problémája akad, csakis ő az alkoholista.
mindenhol millárdokat költenek az elkényeztetett drogos ifjak rehabilitásciójára, de nálunk, ha valaki alkoholista, nem betegként kezelik sem mediciálisan, sem társadalamilag...magyarul dögöljön meg, ha nincs akarataereje, pedig ugyanúgy csak ezért nincs szerencsétlennek, mint a drogosnak.A mentális, szociális háttér csak szakember számára ad támpontot, de az alkoholistákkal ez nem működik MO-on.
anyukádnak is komoly oka lehet , amit az ivással old fel, csak senki nem akarja észrevenni, illetve, nem is akarnak segíteni, mert számukra az alkoholizmus egyenlő a devianciával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!