Hogy nézik meg a sörök alkohol tartalmát?
Figyelt kérdés
mostanában elég sok fajta sört kipróbáltam. Mindegyiknek más más alkohol tartalma volt. Voltam már sörgyárban is,és tudom hogy készül. Csak azt nem hogy hogyan ellenőrzik hány %a alkohol :)2009. szept. 9. 17:15
1/4 anonim válasza:
Nem tudom valóságban hogy csinálják, de legkézenfekvőbbnek a gázkromatográfia tűnik.
2/4 anonim válasza:
megisszák és kiszámolják milyen hamar kerülnek az asztal alá XD
amúgy sztem hívd fel az infóvonalat és kérdezd meg
3/4 A kérdező kommentje:
2. megoldás jól hangzik :D
"hú ettől 10 doboz után döltem ki szal 50,151% alkohol, irjuk csak rá! " :D
2009. szept. 10. 21:07
4/4 BeerHunter válasza:
Manapság a sörgyárakban söranalizátorokat használnak, amivel könnyedén, és gyorsan meg tudják állapítani pl. a sör maradék extrakttartalmát vagy az alkoholtartalmát.
Az egyik ilyen műszer az U-csöves denzitométer, ami az etanolra jellemző hullámhosszúságú ultrahanggal mér alkoholtartalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!