Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi az a rum, ki ivott, milyen...

Mi az a rum, ki ivott, milyen íze volt, lehet még kapni?

Figyelt kérdés

Már sokszor láttam a Karib Tenger kalózai c. filmet de sosem tudtam értelmezni, hogy mi az a, RUM.

Ez valaki régiféle alkohol? Megkóstolnám.

2009. szept. 8. 22:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

Hát olyan marhára nem rúghatott be mindenki a hajón mert akkor ki kezelte volna a vitorlákat vagy mondjuk a kormányt? Persze lehet hogy ez állt a hátterében a számos hajószerencsétlenségnek akkoriban. :D

A rum egy teljesen közönséges ital, amit pl ma Bacardi rumként ismersz azt az apámék fillérekért vedelték régen.

2009. szept. 9. 09:13
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, ám Somlói galuskát ettem már és rum -al töltött csokit is de azt régen. Rászokni nem akarok csak megkóstolnám kiváncsiságból.
2009. szept. 9. 16:18
 13/20 anonim ***** válasza:
24%
portoricoi rum finom:O nagyon nagyon nem finom, pedig én seretek mindent szinte tisztán inni, de annak már a szagától is rosszul vagyok, nagyon durva
2009. szept. 13. 17:22
 14/20 anonim válasza:

Valamennyi rumnak más más íze van. Van fehér rum, barna rum, stb.

Barna rumok például:

Portoricoi - 60% alkoholtartalom, finom

Spitz rum - 80%, ennek inkább az erejét érzed, de imádom, csak végigmarja a torkot.

2009. szept. 14. 04:43
 15/20 anonim ***** válasza:
48%
fúúújj..én ittam.. nekem nan nem jött be..xD semmi izt nem érzel csak miko lenyeled érzed hogy valami rohadtul éget és semmi ize nincsen..xD
2009. szept. 29. 19:10
 16/20 anonim ***** válasza:
Itt szeretném leszögezni hogy a Zvack által forgalmazott portoricói "rum" is szeszesital de sztem az is valami hasonló lehetett amit a kalózok ittak mármint ízre meg erősségre. Megjegyzem én kifejezetten szeretem a a rumot minden állapotában:P
2009. dec. 27. 23:22
 17/20 anonim válasza:

Ahogy előttem írták cukornád "pálinka" vagyis inkább cukornádpárlat.

Bár sokan írják a Portorico nem igazi rum. Régen rá volt írva (mint sok más rum-szerű szeszesitalra is) hogy rum, de mára már nem lehet kapni csak Portorico néven. A normál főzési eljárással ilyen magas alkoholtartalom nem érhető el. Ugyanígy nincs már rajta a rum szó a Stroh és Spitz 80 szeszesitalokon sem. A jelenlegi szabályozások alapján ha olyan üveget veszel amin szerepel a "rum" szó, abban igazi rum van. Nem igaz, hogy aromákkal készítik. Így például a magyar Aranyhajó Rum is igazi cukornádpárlat, nyugodtan megveheted ha meg akarod kóstolni milyen az igazi rum.

2010. jan. 25. 15:38
 18/20 anonim válasza:
Nem értelek titeket... A portoricói a legfinomabb rum. Nekem 4 feles kell belőle, hogy becsípjek (nem berúgjak!! Ez a tipikus ku*vajólérzemamgam állapot, másnaposság nélkül, minden részletre visszaemlékezve (persze utána már nem szabad többet inni))
2011. szept. 5. 18:33
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Itt mindenki a Portorico rumot isteníti. Igazából baromira nincs semmi köze a rumhoz. Színezett, aromkákkal dúsított kommersz szesz. Rumot csak nyomokban (vagy talán nem is) tartalmaz. Én nem ittam olyan sokféle rumot idáig, de amiket kóstoltam, azok közül a Bacardi (151°, 80%-os) és a Captain Morgan jött be. Az utóbbinak ráadásul enyhén füstös íze van.

Amúgy a rum a cukornádból készítik. Ugyanúgy, mint a legtöbb égetett szeszt. Melaszt csinálnak belőle amit megerjesztenek, cefrét (vagy melasz sört) készítenek. Ennek az alkohol tartalma olyan 5-6% körüli. Ezt lepárolják, majd különféle eljárások után (minden rum főzdének megvan a saját receptje) palackozzák. Ez a fehér rum. Az arany rumot (enyhén borostyán színű) 3 évig, a fekete rumot pedig legalább 5 évig vagy tovább érlelik (általában tölgyfahordóban). A gyártótól függ, hogy mennyire készíti erősre. A jófajta rum alkoholtartalma 50% körüli. A 70-80%-os rumokat önmagukban nem lehet meginni, ezért más italokba keverik. Nagyon berugatósak. A 40%-os rumok inkább csak ízesítőnek jók.

2016. ápr. 18. 17:55
 20/20 fanyar ***** válasza:

A kérdés nem megválaszolható, főleg nem olyan módon hogy sportszeletre meg somlói galuskára hasonlítják.

Ugyanis ezek épp úgy rum aromával készülnek mint az itthon még 10 éve kapható rumok.

A kérdésre a választ én is keresem

Próbáltam pampero venezuelai rumot.

Íze nem rum íz nagyon gumis műanyagos mintha denszesz lenne.

pfúj

Nézzük a Ron Calados Dark-ot Karib-térség (Jamaica?)

Ez már nem gumis viszont megszokott rumaromás íze sincs semmilyen íze nincs csak szesz.

Marad a kérdés milyen a rum íz?

2017. márc. 16. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!