Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi az a rum, ki ivott, milyen...

Mi az a rum, ki ivott, milyen íze volt, lehet még kapni?

Figyelt kérdés

Már sokszor láttam a Karib Tenger kalózai c. filmet de sosem tudtam értelmezni, hogy mi az a, RUM.

Ez valaki régiféle alkohol? Megkóstolnám.

2009. szept. 8. 22:19
1 2
 1/20 anonim válasza:
95%
Az egy pálinkaféle és elég erős, nem tudom pontosan de 40-50%-os. A portorikói rum mégerőssebb az 60%-os. És simán lehet kapni, még egy kisboltban is valószínüleg.
2009. szept. 8. 22:25
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha ettél már sport szelet akkor ismered az izét...

A portói rum viszont... Minden korty maga a fájdalom.

Ahogy a filmben "isszák", az kicsit túlzás szerintem...

2009. szept. 8. 22:26
 3/20 anonim ***** válasza:
83%

ha így mondjuk, akkor cukornád pálesz, de csak rumként ismeri mindenki.

elég elterjedt pia, az igaziakat évekig érlelik, van fehér, pirosas fekete, meg olyan konyak színű is.

elég sok olcsó utánzatot (pirosat) is lehet kapni, de azoknak kevés köze van az eredetihez. csak épp nincs levédve a név.

2009. szept. 8. 22:29
 4/20 anonim ***** válasza:
32%
Ciki...
2009. szept. 8. 22:58
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom pár éve (tálán az EU?) rum néven csak a cukornád melaszból főzöttet lehet árusítani. Ezért lehet a Tescóban pizsmás "Tengerész szeszesital"-t venni.
2009. szept. 8. 23:22
 6/20 anonim ***** válasza:
42%
gondolom Rum Aromát kóstoltál már. vagy ettél kókuszgolyót. a kókuszgolyóba is van rum aroma. mit gondolsz mi adja neki az ízt ha nem az? a valódi rumról sajnos nem tudok nyilatkozni mert 18 alatti vagy
2009. szept. 8. 23:31
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
A somlói galuskában is van rum. Azt csak ettél már. Vagy Gundel-palacsintát.
2009. szept. 8. 23:53
 8/20 anonim ***** válasza:
79%
a porto rico rum egyébként elég finom. kétszer ittam és egyszer sem emléxem mi lett utána. azóta nem ittam csak sört, azt is csak szökőévente :)
2009. szept. 9. 00:04
 9/20 anonim ***** válasza:
75%
A valódi rum elég drága.Itthon többnyire aromával készülteket lehet kapni.A valódi szesztartalma magas,ha valaki rendszeresen issza,főleg ha sokat,komoly baja lesz a májának.Az egyik legkárosabb szesz.Megkostólhatod,de ne szokj rá! A filmeknek pedig nem kell hinni.
2009. szept. 9. 07:20
 10/20 anonim ***** válasza:
84%

Ismerőseim egyszer mutattak 80%-os rumot. Szóval az alkoholtartalma magas, és bár érezheted sütikben, csokikban, de össze se hasonlítható magával az itallal. Az ilyen nagyon erőset pl. érdemes hígítani valamivel, különben a torkodat se fogod érezni, nemhogy az ízét. Inni nem javaslom, tényleg káros, és nem olyan élvezet, mint mondjuk egy jó bor vagy likőr, ízesítőnek ételbe inkább, arra alkalmasabb is szerintem, plusz megbolondítja kicsit az ízeket. Amit soroltak, sport szelet, gundel palacsinta, somlói galuska, kókuszgolyó, ezekbe általában tesznek, de ezekbe is hígítottat inkább, mert nagyon erős.

Hogy a filmek mennyire fedik ebben a valóságot, azt nem tudom, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a nagyon elcsúszott életűeknek már annyira mindegy volt, hogy nem érezték, de bele is haltak.

2009. szept. 9. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!