Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha kérek egy felest egy...

Ha kérek egy felest egy presszóban, akkor mit fogok kapni?

Figyelt kérdés

Pálinkát vagy mit?

azt tudom hogy hogyan kérjek sört,vagy bort..de rövid italt hogyan kell?mit kell mondani?

2013. febr. 8. 19:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egy poharat feltehetően.

Így: pl. vodkát, rumot, Jägermeistert stb.

2013. febr. 8. 19:27
 2/11 A kérdező kommentje:

de mekkora poharat?

ha mondom hogy kérek egy pálinkát..és én felesre gondolok akkor azt mondjam hogy egy feles pálinkát vagy mi? mert ez így elég hülyén hangzik..legalábbis nekem

2013. febr. 8. 19:28
 3/11 Phoney ***** válasza:
94%

Meg fogják kérdezni, hogy miből kérsz egy felest. Mert ez így olyan, mintha azzal állnál oda, hogy, „kérek egy pohárral”.

De amúgy minek akarsz felest kérni, ha azt sem tudod, mi az? Mindegy, csak ártson?

2013. febr. 8. 19:30
 4/11 Phoney ***** válasza:
100%
Csak neked hangzik hülyén a feles pálinka:P Így kérik.
2013. febr. 8. 19:30
 5/11 A kérdező kommentje:

csak azért hogy kipróbáljam milyen..:)

Mivel nem nagyon szoktam inni alkoholt..

2013. febr. 8. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha csak ennyit mondasz, hogy feles és nem kérdeznek vissza, hogy mit, akkor tuti vodkát adnak.
2013. febr. 8. 19:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A feles az féldecit jelent.De adhatnak 3 centet is.

Hozzá kell tenni hogy mit kérsz.Pálinkánál mondani kell azt is hogy milyet,mert sok féle van.

De presszókban,kocsmákban általában rossz kommersz pálinkákat adnak.Jobban jársz ha szerzel igazi házi pálinkát,azt is tudod inni otthon feles pohárból.

2013. febr. 8. 19:53
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A felest nem is kell mondani, csak amit kérsz, ahogy mondtam.

Alapból felespohárban adják, legalábbis nekem mindig így adták, utána sem kérdeztek.

2013. febr. 8. 19:58
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha én pultos lennék, és enyém lenne a kocsma, tuti rád sóznám a legdrágább tömény piámat.

Úgyhogy jobban jársz, ha megmondod, milyen italból szeretnél egy felest. :)

2013. febr. 8. 20:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem minden kocsmába adnak felest, van ahol 2 és 4cl-t adnak(a feles az 5cl) egyszerűen megnézed a pialistát, és mondod, hogy pl.: kérek 4cl Kalinkát, az sem jó, hogy ha azt mondod, hogy kérek 4cl vodkát, mert ha mondjuk van 5 féle vodka, akkor nem tudja, hogy melyikre gondolsz, mondd az ital nevét, és hogy mennyit kérsz, a legtöbb kocsmában vagy 2 és 4cl-t vagy 3 és 5cl-t lehet kérni. Ha meg mondjuk azt mondod, hogy kérsz egy dupla whiskyt, mondjuk Jack Daniel's-t akkor azt meg valószínűleg a nagyobb mennyiség duplájának fogják értelmezni, tehát ahol 2 és 4cl van ott 8cl-t adnak, ahol 3 és 5cl ott 1 decit.
2013. febr. 9. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!