Ha kérek egy felest egy presszóban, akkor mit fogok kapni?
Pálinkát vagy mit?
azt tudom hogy hogyan kérjek sört,vagy bort..de rövid italt hogyan kell?mit kell mondani?
Egy poharat feltehetően.
Így: pl. vodkát, rumot, Jägermeistert stb.
de mekkora poharat?
ha mondom hogy kérek egy pálinkát..és én felesre gondolok akkor azt mondjam hogy egy feles pálinkát vagy mi? mert ez így elég hülyén hangzik..legalábbis nekem
Meg fogják kérdezni, hogy miből kérsz egy felest. Mert ez így olyan, mintha azzal állnál oda, hogy, „kérek egy pohárral”.
De amúgy minek akarsz felest kérni, ha azt sem tudod, mi az? Mindegy, csak ártson?
csak azért hogy kipróbáljam milyen..:)
Mivel nem nagyon szoktam inni alkoholt..
A feles az féldecit jelent.De adhatnak 3 centet is.
Hozzá kell tenni hogy mit kérsz.Pálinkánál mondani kell azt is hogy milyet,mert sok féle van.
De presszókban,kocsmákban általában rossz kommersz pálinkákat adnak.Jobban jársz ha szerzel igazi házi pálinkát,azt is tudod inni otthon feles pohárból.
A felest nem is kell mondani, csak amit kérsz, ahogy mondtam.
Alapból felespohárban adják, legalábbis nekem mindig így adták, utána sem kérdeztek.
Ha én pultos lennék, és enyém lenne a kocsma, tuti rád sóznám a legdrágább tömény piámat.
Úgyhogy jobban jársz, ha megmondod, milyen italból szeretnél egy felest. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!