Ha kész a törköly, csak simán, vagy víz hozzáadásával rakjam bele az üstbe és úgy kezdjem el főzni?
4# vagyok
Egy kis kötelező olvasmány (de ez sem helyettesíti a hozzáértő segítséget. Én legalábbis úgy fogok nekiállni az első főzéseimnek hogy lesz mellettem tapasztalt ismerős...):
Illetve még itt lehet találni nagyon jó írásokat:
illetve van még egy két könyv ami segíthet:
Ezekkel is csak lesz valami fogalma az embernek eme szép szakmáról, de a tapasztalat az igazi tanítómester!
Mivel mikor megkaptad kierjedt volt vagy újra kell erjeszteni a méz miatt(emiatt kell élesztő) vagy még nem erjedt ki akkor hígítani is kell hogy főzhető legyen ha kiforrt.
Akkor kellett volna fokolni mikor nem nyúltál még hozzá,most tudnád mennyi méz és mennyi víz mehet bele...
Megmérni még most se késő mert nincs még felvizezve,de most nem szeszfokot hanem mustfokot kellene mérni, ami hamis lenne de hozzávetőleg ismernéd mi van benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!