Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha kész a törköly, csak...

Ha kész a törköly, csak simán, vagy víz hozzáadásával rakjam bele az üstbe és úgy kezdjem el főzni?

Figyelt kérdés

2013. jan. 28. 16:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

4# vagyok

Egy kis kötelező olvasmány (de ez sem helyettesíti a hozzáértő segítséget. Én legalábbis úgy fogok nekiállni az első főzéseimnek hogy lesz mellettem tapasztalt ismerős...):


[link]


Illetve még itt lehet találni nagyon jó írásokat:

[link]


illetve van még egy két könyv ami segíthet:

[link]


Ezekkel is csak lesz valami fogalma az embernek eme szép szakmáról, de a tapasztalat az igazi tanítómester!

2013. jan. 29. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 A kérdező kommentje:
főztem már mindent de törkölyt még nem és semmit nem találtam az erjesztéséről,ezt a tippet kaptam h mielőtt erjeszteném rakjak hozzá cukrot, mivel nekem van mézem így azt raktam hozzá és most lezárva pihen a konyhában, aztán majd két hét múlva kiderül h mi lesz vele.
2013. jan. 29. 17:55
 13/18 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam tárolni, egyből becefrézem amikor megkapom a friss törkölyt. Felöntöm annyi vízzel, hogy keverhető legyen, teszek hozzá egy kis élesztőt, majd ha beindult a forrás (1-2 nap) rakok bele némi cukrot (3%) és amint vége az erjedésnek le is főzöm. Figyelni kell a hőmérsékletre! Egyszer kint hagytam az udvaron, kapott egy kis hideget, lett is belőle egy hordó ecet :)
2013. jan. 29. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:
pincében volt eddig tárolva méhek mellett, szal ha a méheknek nincs semmi bajuk talán a cefrének se lett. felöntöttem ezzel a mézes vízzel és most várok.
2013. jan. 29. 18:31
 15/18 anonim ***** válasza:
Élesztőt bele! hogy beinduljon az erjedés, aztán 10-14 nap és lehet főzni...
2013. jan. 29. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
Igen, élesztőt tegyél bele! Ez szabályozza az erjedést, biztosabb lesz a végeredmény! 50l-hez egy fél mehet nyugodtan!
2013. jan. 29. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, az élesztőt kihagytam, de talán így is jó lesz.
2013. jan. 29. 21:46
 18/18 gungasam ***** válasza:

Mivel mikor megkaptad kierjedt volt vagy újra kell erjeszteni a méz miatt(emiatt kell élesztő) vagy még nem erjedt ki akkor hígítani is kell hogy főzhető legyen ha kiforrt.

Akkor kellett volna fokolni mikor nem nyúltál még hozzá,most tudnád mennyi méz és mennyi víz mehet bele...

Megmérni még most se késő mert nincs még felvizezve,de most nem szeszfokot hanem mustfokot kellene mérni, ami hamis lenne de hozzávetőleg ismernéd mi van benne...

2013. febr. 5. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!