Milyen a jó konyak?

Figyelt kérdés
Volt egy álmom, amiben a cherry queen konyakmeggyben lévő édes meggy ízű konyakot ittam, de ez az íz egy üvegbe volt zárva és rendesen meghúzva ittam. Na most van olyan konyak, ami nem érces, hanem selymes, édes, finom és az íze hasonló?

2013. jan. 25. 20:56
 1/4 Phoney ***** válasza:
100%

A minőségi cognac selymes, édes illatú, finom. De sosem cukrosan édes vagy meggyízű.

Amit te keresel, azt leginkább egy minőségi (többezres) cseresznyelikőrtől kaphatod meg, főleg ha brandy/cognac az alapja.

2013. jan. 25. 21:07
 2/4 Joshy Ca$h ***** válasza:
Nekem ez a kedvenc: [link]
2013. jan. 25. 21:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Csak ismételni tudom az előttem írókat: selymes, telt, karakteres (ami először erősnek/kaparósnak hathat, ha még nem ittál sok jó cognacot), de nem maró, nincs utóíz. Színe aranybarna, szépen csillog, a pohár belsején olajosan folyik le.

A kiváló cognacmárkák alap termékei itthon olyan 6-7e Ft táján kezdődnek, javaslom a Courvoisiert, Landyt vagy az előbb írt Henessyt.

A Metaxa is lényegében konyak, de nem cognac, az csak a szabályozásnak megfelelően a francia Cognac megyében termelt ital lehet. Az Armagnac pedig olyan "konyak", ami nem Cognacban, de Fro-ban készült, picit más desztillálási móddal.

2013. jan. 26. 01:32
 4/4 Mist194 válasza:

Henessy Vsop xo special.Több mint 20 éves,,es a vilag legfinomabb itala.Egy napraforgo szeru 1/2 l-es uveg kb 35 Eft.

Xo special nelkuli normal palack 15 eves,16 eft. Remélem ez is finom lesz!

2016. jan. 24. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!