Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha 18 év alatt iszik valaki...

Ha 18 év alatt iszik valaki kocsmában, és mondjuk "razzia" van, akkor őt is megbüntetik, vagy csak a kocsmát?

Figyelt kérdés

Mielőtt megkapnám, hogy ne igyak 18 alatt, szólok, hogy 25 vagyok :)

A kérdés onnan jön, hogy hétvégén iszogattunk egy kocsmában barátokkal, és a mellettünk lévő asztalnál egy fiatal társaság fennhangon büszkélkedett, hogy 17 évesen is kiszolgálták őket. Ebben a kocsmában már többször volt igazoltatás, és azon gondolkoztunk, hogy vajon őket is megbüntetnék-e, ha épp megint jönnének a rendőrök.

2013. jan. 15. 12:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem nem, de csak azt hiszem.

Mikor még sulis voltam, egyszer suliidőben páran kocsmáztak, elkapták őket, rendőrségi autóval hozták vissza őket a suliba.

Ezen már én is gondolkodtam, sajnálom, hogy ezeket a dolgokat nem veszik komolyan.

Bezzeg tőlem minden esetben még a Tesco ban is elkérik az igazolványom, ha szeretnék venni egy üveg bort:D Nem beszélve a "kocsmákról"....

22-L

2013. jan. 15. 12:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen megbüntetik a kiskorut is és a tulajdonost is . Amennyiben nem a tulaj szolgál ki akkor is a tulajt büntetik meg . Pénzbirság , kocsma bezárás . A fitalt is pénzbirságra és kiskorú büncselkményt elkövető eljárás alá vonják ha vissza eső .

Szüleimnek kocsmája van és rendörségen ezt fel világosítást adták . Ők is az alkalmazott miatt jártak utána.. Viszont itt is mint mindenhol kéz ,kezet mos ha valaki a valakinek az ismertőse..

2013. jan. 15. 12:48
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Hát igen, tőlem is mindig elkérik a személyit, mondjuk inkább csak szórakozóhelyen, belépésnél, egy darabig bóknak vettem, most már nem tudom, hogy jó-e, hogy 25 éves fejjel ezek szerint 18-nak sem nézek ki :D

2013. jan. 15. 14:11
 4/5 anonim ***** válasza:
17 éves voltam, a szalagavató után elmentünk bulizni (mi tűtük a szalagot), a kocsmában természetesen razzia volt. Szondáztattak, felvették az adataimat, de semmi következménye nem lett. Igaz, ennek már 7 éve, azóta változhattak a szabályok.
2013. jan. 15. 17:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is tudok egy kocsmát ahol 14 éveseket is kiszolgálnak, de eléggé eldugott helyen van, ott nem szokott lenni razzia, viszont van egy másik, ahol egyszer jól megbüntették őket emiatt, annak ellenére utána is odaadták a piát 16-17 éveseknek, csak akkor már nem lehetett a helyiségben fogyasztani, hanem ki kellett menni a hátsó udvarra. Megéri nekik, ritkán van csak ellenőrzés, és sokkal több pénz befolyik a 18 éven aluliaktól, mint amennyi a büntetés, ha netán fél évente egyszer elkapják őket. Egyébként meg szerintem azt is megbüntetik aki kiskoruként fogyaszt alkoholt.
2013. jan. 16. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!