Ha 18 év alatt iszik valaki kocsmában, és mondjuk "razzia" van, akkor őt is megbüntetik, vagy csak a kocsmát?
Mielőtt megkapnám, hogy ne igyak 18 alatt, szólok, hogy 25 vagyok :)
A kérdés onnan jön, hogy hétvégén iszogattunk egy kocsmában barátokkal, és a mellettünk lévő asztalnál egy fiatal társaság fennhangon büszkélkedett, hogy 17 évesen is kiszolgálták őket. Ebben a kocsmában már többször volt igazoltatás, és azon gondolkoztunk, hogy vajon őket is megbüntetnék-e, ha épp megint jönnének a rendőrök.
Azt hiszem nem, de csak azt hiszem.
Mikor még sulis voltam, egyszer suliidőben páran kocsmáztak, elkapták őket, rendőrségi autóval hozták vissza őket a suliba.
Ezen már én is gondolkodtam, sajnálom, hogy ezeket a dolgokat nem veszik komolyan.
Bezzeg tőlem minden esetben még a Tesco ban is elkérik az igazolványom, ha szeretnék venni egy üveg bort:D Nem beszélve a "kocsmákról"....
22-L
Igen megbüntetik a kiskorut is és a tulajdonost is . Amennyiben nem a tulaj szolgál ki akkor is a tulajt büntetik meg . Pénzbirság , kocsma bezárás . A fitalt is pénzbirságra és kiskorú büncselkményt elkövető eljárás alá vonják ha vissza eső .
Szüleimnek kocsmája van és rendörségen ezt fel világosítást adták . Ők is az alkalmazott miatt jártak utána.. Viszont itt is mint mindenhol kéz ,kezet mos ha valaki a valakinek az ismertőse..
Köszi a válaszokat :)
Hát igen, tőlem is mindig elkérik a személyit, mondjuk inkább csak szórakozóhelyen, belépésnél, egy darabig bóknak vettem, most már nem tudom, hogy jó-e, hogy 25 éves fejjel ezek szerint 18-nak sem nézek ki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!