Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Megértem, hogy a drogkereskedő...

Megértem, hogy a drogkereskedőket megbüntetik nagyon szigorúan, de aki nem kereskedik sosem csak fogyaszt azt miért büntetik?

Figyelt kérdés

Mert a drog ugye az méreg,mert sokan belehaltak már a fogyasztásába. Aki árulja azt szigorúan büntetik,aki csak fogyaszt azt is. De viszont aki fogyaszt azt miért büntetik,nem elég büntetés neki,hogy mérgezi a saját szervezetét és,ha folytatja belehal,akár fiatalon?

Én pl.az árust szigorúan büntetném,de aki fogyasztja azt nem,az előbb leírtak miatt.

Annak azt mondanám,hogy fejezd be a saját érdeked miatt,és menj el drogelvonóra,mert magadtól úgysem tudsz leszokni.

2012. szept. 29. 14:37
 1/10 Andizsuzsi ***** válasza:
94%
Mert amíg kereslet van, addig kínálat is lesz. Aki csak fogyaszt, annak vajon honnan van?
2012. szept. 29. 14:46
 2/10 A kérdező kommentje:
H mondjuk ez meg a másik...
2012. szept. 29. 14:50
 3/10 anonim ***** válasza:
43%
Jézusom mekkora IQ-ja van a kérdezőnek. Elszivtad az agyad?
2012. szept. 29. 15:23
 4/10 anonim ***** válasza:
9%

Mert gyakorlatilag nélkülük megszűnne az egész maffia. Minden pénz amiből fegyvert vesznek, hatóságokat kennek meg, kifizetnek a csempészeknek stb a fogyasztóktól származik...

Éppen ezért én a fogyasztókat még szigorúbban büntetném, hogy valóban elrettentő hatása legyen (pl. 1 millió pénzbírság+ 2év letöltendő már 1 füves cigiért is). Mert le lehet kapcsolni 1-1 hálózatot, sőt néha még pár "nagy hal" is fennakad a hálón, de ezek helyét pár hét alatt átveszi más, és minden megy tovább. De ha alulról, a fogyasztóknál kezdve próbálnák meg felszámolni a hálózatot, rögtön összeomlana az egész rendszer.

Csak sokan nem fogják fel, hogy az a pénz, amit "anyagra" költenek hová is kerül, és mit is csinálnak belőle...

2012. szept. 29. 16:44
 5/10 an00nym ***** válasza:

Először is, a büntetős arcnak üzenem hogy pl.a marihuána egészséges, -bizonyos keretek között,megfelelően fogyasztva- ,mondjuk a spangli pont a legkockázatosabb fogyasztási forma, ennek ellenében, a nikotin a koffein és az etil-alkohol veszélyesebb a kendernél,

én azt mondom aki füvezik az termessze meg magának,

sok "drog"-nak van pozitív hatása, persze megfelelően használva, nem véletlenül mondják sokan akiknek volt már pszichedelikus élményük, hogy ezt mindekinek meg kéne egyszer élnie, nem feltétlenül azért mert olyan jó, hanem megérthetsz dolgokat, bizonyos anyagok/növények nem véletlenül rendelkeznek évezredes kultúrávál...

a kérdésre válaszolva állítom (és van rá biológiai, kémia és pszichológiai alapom), a legtöbb tudatmódosítót lehet megfelelően, függőség elkerülésével, felelőségteljesen, tudatosan fogyasztani, mindezt úgy hogy semmilyen egészségkárosító hatása ne legyen, csupán a hozzáállás és a mérték a fontos, nem értem a drogosok stigmatizációját

, a fogyasztást valóban a büntetős arc által leírt okok miatt büntetik többek között

egyébként véleményem szerint valamilyen "drogjogosítványt", kéne bevezetni, hogy aki ilyen élményre vágyik, egy egészségügyi és egy pszichológiai tesztnek aláveti magát, valamint megtanul néhány alap dolgot az adott szerrel kapcsolatban, és korlátozott mennyiségben kaphatja meg egy erre specializálódott államilag ellenőrzött boltból,

persze ez könnyűdrogok esetén egyszerűbb lenne (mint, pl. a különbség egy gépjárművezetői és pilóta jogosítvány között), illetve akinek betegség miatt kell fogyasztani orvosi javaslatra kaphatna

2012. szept. 29. 18:52
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha még nem dobta fel a talpát a fogyasztó, akkor a legyengült immunrendszerével gyakran megbetegszik és a többi nem drogozó ember által fenntartott egészségügyi ellátórendszerre szorul, holott ha nem fogyasztana ez nem következne be.

Ezért nem mindegy ha valaki ugymond csak a saját szervezetét mérgezi.

2012. szept. 29. 19:28
 7/10 an00nym ***** válasza:
100%

már nem azért, de az előbb írtam le hogy a drog nem feltétlenül méreg, és nem is szabad ilyen csúnyán általánosítani...minden drog más és más, és ez minden tulajdonságukra vonatkozik

mellesleg, a testem az enyém, nem állam bácsié, miért nem csinálhatok vele amit akarok? -egyébként nem vagyok drogos, alkoholt, kávét, teát, kratomot és kendert használok viszonylag ritkán

2012. szept. 29. 19:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Bírói gyakorlat alapján mondom, hogy a fogyasztás esetében leggyakrabban elterelés, vagy felfüggesztett börtönbüntetés jár érte, vagy pénzbírság.

Én egyet is értek vele, mindenki maga dönt, hogy mit tesz magával. Börtönbe zárni nem tudod, mert belehal az elvonásba, ezért jó dolog lehet, ha szakemberek foglalkoznak vele az elterelésen, illetve pszichológusok próbálnak meg segíteni.

Aki kereskedik, azt pedig minimum életfogytiglannal büntetném, és teljes vagyonelkobzás, mert tudatosan vesz részt a feketegazdaságban, tevékenységével pedig életeket tesz tönkre.

2012. szept. 29. 23:56
 9/10 an00nym ***** válasza:

okos-okos... ha bezárod a piti dílereket, azzal semmi nem fog javulni,a korrupt politikusokot, rendőröket kéne bezárni egyébként

hidd el rosszabb lenne az élet drogok nélkül, nem is tudod mennyi mindenről bizonyítható hogy drog amit nap mint nap fogyasztasz, hogy éreznéd magad reggeli kávé nélkül?- na ugye, aztán nem jó néha vacsora után meginni egy pohár jó vörösbort?

miért kell bántani azt aki inkább 0,3g kendert szív el néha napján?-ami mint már említettem egészséges(megfelelő formában)

esetleg kinek mi köze hozzá ha én spirituális megfontolásból kimegyek a természetbe és egy kellemes túra keretében varázsgombát veszek elő valamint meg is eszem?

életfogytiglanra bezárnál egy egyetemistát, aki a barátainak ad potomért jó minőségű füvet hogy fussa a lakbérre? - mondjuk ez Magyarországon ritka eset, de külföldön előfordul

tényleg érdemes tönkretenni egy életet, elvenni egy ember szabadságát??

képzeld el hogy a gyermeked elkapják 3extasy tablettával, amit épp a barátainak ad át szilveszter este(tudom ő biztosan nem tenne ilyet, de képzeld el) ez már terjesztésnek minősül, és kis szerencsétlenség, no meg a hozzád hasonló mentalitású emberek segítségével 3hét múlva már egy börtönben ordít amikor a radiátorhoz kötözve kedves cellatársai megerőszakolják... vagy beilleszkedik és tényleg bűnözőként(és alkalmi homoszexuálisként) kerül ki/szökik meg, vagy beleőrül/belerokkan/belehal

és ha van benned egy cseppnyi szeretet te is önkéntelenül követed ezen az úton

-sajnálom hogy átváltottam érzelmi alapú érvelésbe, de a tudományra úgy tűnik kevesen hallgatnak,illetve nincs is nagyon szó róla, ennek ellenére ha bárkit érdekel nyugodtan írjon privátban ha kérdése van bármilyen droggal kapcsolatban, szinte bármilyen szempontból(egészség,kultúra,hatásmechanizmus) állok rendelkezésére

valamint: drogriporter.hu ; daath.hu

2012. szept. 30. 00:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Nyilván nem a kis közvetítőkre gondoltam. Ne ironizálj, nem szeretem.
2012. szept. 30. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!