Egy lefedetlen pohárból mennyi idő után tűnik el az alkohol teljesen? Pl. Bor vagy sör esetében?
Figyelt kérdés
2013. jan. 1. 02:09
2/4 Phoney válasza:
Szó szerint teljesen szinte csak akkor, mikor a víz is, ami pár hét, de egy éjszaka (~12 óra) után már nem marad benne érzékelhető alkohol, legfeljebb a szonda mutatná ki.
Többször is kóstoltam előző estéről megmaradt poharat, és egyszer sem éreztem benne alkoholt, se hosszúnál, se rövidnél.
3/4 anonim válasza:
Leginkább attól függ mennyire szomjas aki arra jár! ;)
4/4 KovA1963 válasza:
Szerintem hőmérsékletfüggő is.
Az alkohol alighanem gyorsabban párolog mint a víz, de nem annyival, hogy arra lehetne számítani, hogy gyorsan kipárolog, feltéve, ha fel nem hevül az alkohol forráspontjáig - akkor az alkohol/egyéb hatékonyan választódik szét párolgás/elforrás okán.
Hogy egyébként a hőmérséklet függvényéban hogy aránylik egy alkoholos keverékben az összetevők párolgása - nem tudom - igazából ennek kéne utánanézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!