Ciános pálinka? Ez igaz?
Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm aki szokott pálinkát főzni azt mondta hogy nem szabad magozatlanul kifőzni a gyümölcsöket (szilva, barack, meggy) mert ciános lesz a pálinka a sok mag miatt. Ez tényleg így van ?2012. dec. 18. 21:25
1/5 anonim válasza:
Kis mennyiségben a sárgabarack tartalmaz cianidot, de ettől még nem hinném, hogy mérgező lehetne.
3/5 anonim válasza:
Igen, mivel a magok kis mennyiségben ciánt tartalmaznak. Ezért kell vigyázni az olcsó pálinkákkal.
4/5 Phoney válasza:
Tényleg ki szokták szedni főzés előtt a magot, vagy legfeljebb egy kis részét hagyják benne az íz miatt (sokan szeretik a „marcipános” ízét).
Szakszerű cefrézésnél a magok összegyűlnek a cefre alján, könnyű eltávolítani.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat.
2012. dec. 19. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!