Ez jó praktika másnaposság ellen?
Semmit nem érsz vele...
Ha mindenképp inni akarsz, arra figyelj, hogy:
1. Legyen finom alapozás.
2. Sose keverd a piát! lehetőleg egyfélét igyál!
3. Ha mégis kevernéd:
Sörre bor mehet, de borra sör nem!
Pancsolt löttyöket ne igyál! Ha tömény, akkor legyen metaxa, vagy brandy, vagy valódi pálinka! De ne xy ízű szeszes ital... :P.
Ugyanez igaz a borra: csak üveges, valódi szőlőből készült bor legyen!
Ha a fentieket betartod, enyhítheted a másnaposság tüneteit... ha mégis előjön, akkor a másnapi ébredéstől sok-sok ásványvíz, és valódi 100%-os paradicsomlé!
ma 13:50:
Amikor az ember részegen hazaér, nem kíván semmit, csak bedől az ágyba, aztán reggel csodálkozik, hogy szétszakad a feje. A félliter-liter vizet lefekvés előtt igenis erőltetni kell, és igenis javít a másnapon. Külön előnye, hogy ennyitől hajnalban fel kell kelnie (vécére menni), és akkor megint magába önthet egy fél litert. Csodákat tesz.
A másnaposság több részből tevődhet össze. Tipikusan fejfájás, émelygés, deprimáltság.
A fejfájást az okozza, hogy az alkohol vizet von el a szervezettől, amit az agyunk nem nagyon díjaz. Én minden részegedős este után, éjjel megiszom körülbelül 2-3 liter vizet. Értelemszerűen annyit, amennyi a bevitt alkohol által elvont mennyiséget pótolja. Másnap sosem fáj a fejem. Semmi köze ahhoz, hogy milyen italt ittál, vagy mit kevertél mivel. Csak a vízelvonáshoz, amit ha pótolsz éjjel, egészen biztosan nem lesz fejfájásod.
Az émelygés megint olyan dolog, hogy én ivászat után mindig nagyon bekajálok ha hazaértem, így nem maja szét a pia a gyomrom éjjel, így másnap nem kell hánynom, nem fáj a hasam, stb..
A deprimáltság ellen nem lehet tenni, az alkoholnak köszönhető felfokozott állapotot egy mély levertség követ, de általában ez is gyorsan elmúlik, ha a fentebb leírtaktól nem szenvedsz.
Tehát baromi sok víz és jó sok kaja a biztos ellenszer másnaposság ellen. Nálam már tíz éve jól bevált recept.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!