Msebi06 kérdése:
Házipálinkát mivel ízesítsem?
Figyelt kérdés
Főztönk szilvapálinkát itthon. Elraktuk nyugodni, de szeretnék bele tenni vmi ízesítőt, külön üvegekbe tettem már szárított áfonyát, szilvát, mandulát, eperfaágat pálinkába ázni, de tudtok még vmi jót ajánlani? Állítólag szilva és fahéj is jóbarátok ilyen szempontból.2012. nov. 23. 17:01
1/5 anonim válasza:
Nyilván ízlés szerint is valamilyen szinten, de arra mindenképp figyelj, hogy a szilva legyen túlsúlyban. Mézet is szoktak bele rakni, bár van amelyik igazán nagyon jó pálinkánál hanyagolandó, elnyomhatja a gyümölcs ízét. Bár van olyan, amelyiknél kifejezetten ajánlott is :) Ha raksz bele, mindenképpen akácméz legyen.
3/5 A kérdező kommentje:
Rendben, van itthon rohadt jó akácmézünk, teszek el olyat is.
2012. nov. 24. 00:41
4/5 anonim válasza:
Kevés szegfűszeg, kevés egész fahéj, fél csomag mazsola és 3 dl méz. Mindezt két liter pálinkához számolva. Időnként rázogatni és 3 hónap múlva kész! Persze, ha nem tudjátok kivárni, egy hét után megkóstolható :) Mondjuk én egy igazán jó szilvába nem tennék semmit, ez a recept inkább a jellegtelen ízű, vagy túlcukrozott cefréből főzött pálinkákhoz való.
5/5 A kérdező kommentje:
Ezt is kipróbálom, 3-4 hetet minddel akarok várni, rendes ivásig, mer elég karcos az íze frissen. Kóstoló viszont lesz, mert arra kíváncsi az ember, meg tudni akarom melyik ízesítés a legjobb, és abból tenni el a legnagyobb részét.
2012. nov. 24. 18:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!