Milyen ize van egy jó bornak és hány fokos?
A fok és a százalék a köznyelvben tudtommal ugyanazt jelenti(ergó 50 fokos pálinka=50 %-os pálinka) De lehet hogy én tudom rosszul...
A kérdésre válaszolva fajtától függ, van amelyik úgy jó hogy 9 %-os valamelyik erős, testes vörös 15%-os. És igen, vannak ilyen mutáns-erős házik, amelyek 20 fokosak :)
Már nemazért, de mi a bánatot tesztek bele?
A szőlőn lévő vadélesztő nem él 20%-ig, a sütőélesztő sem, és még a sima borélesztő sem. Lehet kapni különleges élesztőt, ami 22-ig is elmegy, de tényleg direkt kerestetek ilyet?
Mellesleg ha a JÓ bort tényleg a 20% (= 20 alkoholfok!) jellemezné, akkor a leghíresebb pincészetek is ilyet csinálnának, mert akkor az volna a sikeres. Csak épp a JÓ bort normális esetben nem abban mérik, hogy mennyire kevéstől fejeled meg a padlót:)
A jó bor olyan, amin nem nagyon érezni az alkoholt (a hatását persze igen). Ez fajtától függően általában 10–15 alkoholfok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!