Egy gyógynövényből 60 fokos szeszbe áztatással létrehozható egy ital ami tartalmazza a növény jótékony hatásait?
Pontosan citromfüvet, macskagyökeret, komlótobozt, és levendulát akarok szeszbe áztatni, jobb híján házipálinkába, ami 60 fok körüli, talán egy picit erősebb. Konkrétan egy enyhe nyugtató hatású cuccot akarok létrehozni, gondolom szeszben jobban kiázik a dolog mint teában.
Vélemény?
A 60 fok még nem ideális (75-85 környékén jobb az eredmény), de szerintem mindenképp jobb lesz, mint teában vagy 40 fokos vodkával.
A következőképp tudod utólag ellenőrizni:
1. jeges vízzel hígítod a tiszta pálinkát 30% alá, hogy lásd, önmagában opálosodik-e (házipálinkánál sajnos gyakori).
2. A kész ázattal ugyanezt csinálod, és ha jobban opálosodik, mint „üresen”, az már jó. Minden korrekt növényi tinktúrából kell kicsapódnia valamennyi látható illóolajnak, bár sokan hiszik azt, hogy csak az ánizs csinál ilyet.
ma 21:44:
Tinktúrát vagy teát főleg attól függően csinálnak belőlük, hogy milyen hatóanyagaikra van szükség. A tea is sokmindent kioldhat, ami hasznos, de a hatóanyagok egy része nem vízoldékony, ezeket hívják illóolajoknak.
ma 21:44
Ha egy adag sanaxra ráinnék pár feles pálinkát, az egészen más lenne, mint ezekkel az enyhe hatású gyógynövényekkel keverni.
Phoney: köszi a választ, kb 2dl pálinkát használnék fel, de ha az erősebb alkohol ideális, lehet hogy csak 1dl pálinka és 1dl gyógyszertári szeszt használok hozzá. Majd megírom hogy sikerült :)
ma 21:49
Nem véletlen. Rengeteg féle gyógyfű van pl az Unikumban is(valószínű hogy ezek is, amiket felsoroltam), mégsem lesz az alkoholmérgezésen kívül semmi bajod, ha megiszol egy litert. A cseppek teljesen más kategóriák.
Én úgy tudom,az igazi házipálinka 51-52 fokos.
Tinktúrának én a desztillált szeszt használom,80-90% százalékost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!