Nagy Milán. kérdése:
Házipálinka: Ha tudok venni 3000 HUF-ért 52%-os nem élesztős, finom, rézüstben kifőzött szilvapálinkát, az megéri? Ki mit gondol?
Figyelt kérdés
2012. nov. 12. 11:02
11/11 hubabuba1 válasza:
Az élesztőt nem nagyon hiszem hogy érezni lehetne a pálinkán. A cefre normális körülmények között sem mindig indul neki forrni, így bizony tenni kell bele élesztőt. De nem hagyományoz sütőélesztőt, mert az nem a legalkalmasabb. Borélesztő erre a legmegfelelőbb. S ha a cefre rendesen leforrt, teljesen megállt, tehát leülepedett, akkor már nem is lehet benne élesztő. Rossz utóízt nagyon sok minden más okozhat, de az élesztő biztos nem. Rossz cefre, nincs kimagozva a gyümölcs, nincs leszedve a réz eleje vagy az alszesz bele van engedve és még sorolhatnám... Egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak, a 3000 Ft teljesen elfogadható ár, ha minőségileg megfelelő a pálesz. Közel 13 év pálinka főzés van a hátam mögött, tehát tudom miről beszélek. :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!