Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért pezseg egy hónap után...

Miért pezseg egy hónap után még mindig a házi bor?

Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 19:02
 1/2 doboszoli ***** válasza:

Az elhúzódó zajos erjedést az alacsony környezeti hőmérséklet, vagy a túl nagy cukortartalmú (bőven 20 cukorfok feletti) must okozhatja.

Előbbi a korábbi időjárást figyelembe véve nem valószínű, utóbbinál a fajélesztő segíthetett volna, ha a forrás előtt beleteszed.

Most várj türelemmel, esetleg emelj a hőmérsékleten, mert a nagyon elhúzódó erjedés káros lehet a bornak.

2012. okt. 21. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 hátsókertkapu válasza:
Nem vagyok borgenerális de annyit még hozzátennék, hogy miután leállt a forrás ne zárd le egyből mert még kb. 1 napon akár újraindulhat a forrás. Nekem tavaly így tört össze egy demizsonom benne 50 liter meggyborral.:)
2012. okt. 22. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!