Mennyit lehet inni elsőre hogy ne álljak fejre tőle?
Eddig teljesen jókislány voltam, minden jegyem 5ös, különórák stb, de most a barátnőim megtudták hogy még nem ittam soha és eltervezték hogy leitatnak, és én beleegyeztem hogy elmegyek velük inni. De nem akarok teljesen berúgni, szóval mit mivel ne igyak, miből mennyit stb?
Köszi a segítséget!
16/L
Ne igyál töményet és ne igyál 30-40 percen belül egynél több italt (2 ital után főleg ne). 1 ital = 1 korsó sör, 2 dl bor, 1 dl Martini, féldeci tömény (de azt akkorse igyál:), de nyugodtan tekintheted 1 italnak azt, amit egy adagként odaadnak a pultnál.
Amikor már „jól vagy”, akkor meg ne igyál többet (nem, „mégegy utolsót” sem), legalábbis addig ne, míg nem józanodsz. Előtte egyél, ha lehet közben is, és utána is, lefekvés előtt pedig fél, de inkább 1 liter víz.
Azt nem lehet előre tudni, hogy mennyit ihatsz, de várhatóan 2-4 ital közt lesz az elég.
Jó, amit a többiek írnak, én még annyival kiegészíteném, hogy lehetőleg ne keverd az italokat. Szóval ha sörrel kezded, akkor maradj is a sörnél, s abból 2-3-nál többet ne igyál. Én mondjuk szoktam fröccsözni, ha már meguntam a sört, de én nem vagyok kezdő :) Mondjuk úgy 1 sör és 1 fröccs, utána semmi, az még oké. (De ha sört iszom, utána fröccsöt, és közben rövidet, akkor bizony rosszul is vagyok másnap.)
Ha pedig bort iszol vagy fröccsöt, akkor végképp ne igyál mást. Bor után sör kifejezetten rosszullétet okoz, a bor/fröccs és rövidital kombinálása meg csúnya berúgást eredményezhet.
A másik ami igen hasznos, hogy a piálás megkezdése előtt igyál sok folyadékot, és két ital között is érdemes valami alkoholmenteset meginni. Lefekvés előtt meg mindenképp. Az alkohol ugyanis kivonja a vizet a szervezetből (észre fogod venni, mert folyton pisilned kell majd). Ha nem iszol elég folyadékot, csúnyábbanberúgsz, és igen rosszul leszel másnap, iszonyú fejfájás, émelygés, hidegrázás, hányinger, ezek a másnaposság tünetei, amiben nagy szerepet játszik a folyadékhiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!