Csipke bogyóból hogy lehet pálinkát készíteni?
Figyelt kérdés
2012. szept. 19. 06:45
1/8 anonim válasza:
Lehet, ittam is már olyant :) A mikéntjét ne kérdezd, nem tudom.
Ha vásárolni szeretnél, akkor őket tudom ajánlani, az ő főztjüket kóstoltam:
2/8 Phoney válasza:
3/8 anonim válasza:
amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is... :D
és ebből lehet lekvárt főzni, =>.....
4/8 acca2 válasza:
És amiből pálinkát abból lekvárt is.
5/8 anonim válasza:
Érdekes én egész idáig azt tudtam hogy a gyümölcsöknél a cukorból készítenek alkoholt a baktériumok!A csipkebogyó éppen nem teng túl cukorban!A pektin meg a lekvárhoz kell abból alkohol nem lesz!
6/8 Phoney válasza:
A tapasztalt otthonfőzők érett csipkéből (és cukrozás nélkül!!) akár 10 L/100 kg-ot is megfőznek.
Beszéld meg velük, hogy szerinted nincs benne cukor... meg hogy semmi értelme a pektinbontónak. Csak ki ne röhögjenek.
7/8 anonim válasza:
A szeszfőzdés ilyen arányokat használt:
1 kg csipke
1 kg cukor
3 liter víz
Ha jól tudom, le kell darálni a csipkét valahogyan. Kaptunk belőle fél litert kóstolót, nagyon jó lett.
8/8 anonim válasza:
Azért annyi cukor nem kell maximum 4% 100kg/4kg víz az igaz, mert különben sűrű lesz szavazni kell pH mérő kellene 2.8-3ph rá le vinni.. Nagyon fincsi pálesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!