Miért van az, hogy ha pálinkát iszom, kihányom és nem emlékszem másnap semmire?
Figyelt kérdés
A többi piával eddig még nem fordult elő. Sőt akkor sem ha sok félét kevertem.2012. szept. 11. 22:00
1/9 anonim válasza:
Nem tudom. Én nem szoktam annyit inni, hogy kirókázzam. mert akkor minek is... viszont a pálinkát szeretem. Egy-két pohárral.
2/9 Shai-Hulud válasza:
Hát ne igyál annyit vazze.....
3/9 anonim válasza:
Nem emlékszel másnap semmire?
Akkor honnan tudod, hogy pálinkát ittál?
4/9 anonim válasza:
...mert a konyha tele van üres pálinkás üvegekkel.
5/9 anonim válasza:
Mert a pálinka nagyon erős ital. Nálam is ez történik, ezért nem iszok pálinkát, vagy csak 1 pohárral. Ja és a jÄger is ugyanezt teszi velem. Megőrülök tőle és össze-vissza viselkedek (úgy mesélték).
6/9 anonim válasza:
Pedig a Jäger nem annyira erős(35%) de azt mondjuk meg tudom érteni, hogy mondjuk a 60-70%-os házipálinkák kiütnek, úgy hogy semmire nem emlékszel, a vodka, whisky, konyak, rum stb. égetett szeszek általában 40%, vagy az alatt vannak, rám is leginkább az ilyen nagyon erős piák vannak hatással, mint házipálesz, Abszint, Spitz rum, ezek 60-80%-sak Én is egyszer 70%-os abszinttól voltam úgy, hogy kb. 3 óra képszakadás, amiből semmire nem emlékszem.
7/9 anonim válasza:
Azt ugye tudjátok, hogy az igazi házipáleszt -ha hozzáértő csinálja- a legritkább esetben főzi 52 fok fölé?
Ott nem adja ki az aromáit, igaz, hogy elég brutális.
Én 52 fokra főzöm az ágyast, 50-re a sima fehérpálinkát.
Csinálok egy kevés 55-60 fokosat is, de csak baj esetére (pl. fogfájás)
8/9 A kérdező kommentje:
hogy honnan tudom hogy páleszt ittam? onnan, hogy az az utolsó emlékem...
2012. szept. 12. 17:41
9/9 anonim válasza:
Jó nem csak a szakértők csinálnak pálinkát, én ittam már 70%-os szilvát is, meg 68%-os barackot is, mondjuk annyira nem jó, mert nem érződik a jó íze, mert olyan erős, de legalább könnyen be lehet kúrni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!