Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért van az, hogy ha pálinkát...

Miért van az, hogy ha pálinkát iszom, kihányom és nem emlékszem másnap semmire?

Figyelt kérdés
A többi piával eddig még nem fordult elő. Sőt akkor sem ha sok félét kevertem.
2012. szept. 11. 22:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Én nem szoktam annyit inni, hogy kirókázzam. mert akkor minek is... viszont a pálinkát szeretem. Egy-két pohárral.
2012. szept. 11. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 Shai-Hulud ***** válasza:
Hát ne igyál annyit vazze.....
2012. szept. 11. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem emlékszel másnap semmire?

Akkor honnan tudod, hogy pálinkát ittál?

2012. szept. 11. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
...mert a konyha tele van üres pálinkás üvegekkel.
2012. szept. 11. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Mert a pálinka nagyon erős ital. Nálam is ez történik, ezért nem iszok pálinkát, vagy csak 1 pohárral. Ja és a jÄger is ugyanezt teszi velem. Megőrülök tőle és össze-vissza viselkedek (úgy mesélték).
2012. szept. 12. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Pedig a Jäger nem annyira erős(35%) de azt mondjuk meg tudom érteni, hogy mondjuk a 60-70%-os házipálinkák kiütnek, úgy hogy semmire nem emlékszel, a vodka, whisky, konyak, rum stb. égetett szeszek általában 40%, vagy az alatt vannak, rám is leginkább az ilyen nagyon erős piák vannak hatással, mint házipálesz, Abszint, Spitz rum, ezek 60-80%-sak Én is egyszer 70%-os abszinttól voltam úgy, hogy kb. 3 óra képszakadás, amiből semmire nem emlékszem.
2012. szept. 12. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Azt ugye tudjátok, hogy az igazi házipáleszt -ha hozzáértő csinálja- a legritkább esetben főzi 52 fok fölé?


Ott nem adja ki az aromáit, igaz, hogy elég brutális.

Én 52 fokra főzöm az ágyast, 50-re a sima fehérpálinkát.

Csinálok egy kevés 55-60 fokosat is, de csak baj esetére (pl. fogfájás)

2012. szept. 12. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
hogy honnan tudom hogy páleszt ittam? onnan, hogy az az utolsó emlékem...
2012. szept. 12. 17:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Jó nem csak a szakértők csinálnak pálinkát, én ittam már 70%-os szilvát is, meg 68%-os barackot is, mondjuk annyira nem jó, mert nem érződik a jó íze, mert olyan erős, de legalább könnyen be lehet kúrni tőle.
2012. szept. 13. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!