Vermut házilag?

Figyelt kérdés

Én egy netes receptet találtam:


1 teáskanál fehér üröm;

1 tk borsmenta;

1 tk rozmaring;

1 tk egész szegfűszeg;

1 tk kálmosgyökér;

1 tk angelikagyökér;

1/2 tk darabos fahéj;

1/2 tk ezerjófű;

1/2 tk kakukkfű;

4 tk méz;

1 liter fehérbor;


Én szerintem az angelikagyökeret kihagyom mert szerintem undorító, és az ezerjófüvet is, inkább ürömből teszek bele dupla adagot, végülis tök egyforma ízük van. De!


Furcsának találok ennyi féle fűszert bele, nem lesz ez egy kicsit vacak ettől a sok fajta íztől? Valami hozzáértő ember segítene? Kell ennyi bele?


2012. szept. 4. 20:44
 1/4 Phoney ***** válasza:
100%

Ez nem feltétlenül lesz rossz, csak olyan bort használj hozzá, amit magában is meginnál (már ha mered kozkáztatni:). Az angyalgyökér szerepe pedig pont az, hogy ezt az egész katyvaszt kiegyenlíti valamennyire (legalábbis én erre használom likőrnél és vermutnál is), bár szárazabb is lesz tőle, az igaz.


Egyébként ez sima ürmösbornak néz ki, nem vermutnak. Az mindig likőrbor, azaz hozzáadott alkohollal (és általában cukorral) készítik. Ez fűszerezéskor egyébként elég előnyös.


Ha kipróbált receptek érdekelnek, akkor nézz fel erre a fórumra:


[link]


Itt pl. a Martini Rosso utánzata is megvan.

2012. szept. 5. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Ja igen, kihagytam hogy 1,5-2dl kalinkát szándékozok hozzáönteni, cukrozásnak meg ugye ott a méz, amihez kóstolás után ha kell rakok még kristálycukrot.


Köszi a linket egyébként :)

2012. szept. 5. 17:15
 3/4 A kérdező kommentje:
apropó: a fekete ürmöt lehet valamivel pótolni? régebben kerestem a helyi bioboltban egy likőrhöz, de nem tartanak... :(
2012. szept. 5. 17:19
 4/4 Phoney ***** válasza:

A fekete ürömhöz a római üröm hasonlít valamennyire, de az még ritkább. Fekete ürömnek viszont elvileg minden gyógynövényboltban kellene lennie zacskós gyógyteaként. Ha kísérletező kedvedben vagy, kisebb adag tárkonyt is megpróbálhatsz helyette (mellesleg az is ürömfaj:).


A 2 deci vodka jó lesz 1 liter borhoz, de egyébként mindegy, hogy milyen vodkát veszel (amíg tényleg vodka van ráírva), ilyen arányban nem lehet kivenni az ízét a késztermékben. Én még törkölypálinkával meg brandyvel is csináltam már, és a fenti fűszermennyiség azokat is elnyomta.

2012. szept. 5. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!