Avada0 kérdése:
Legális-e házilag alkoholt párolni cukorból?
Figyelt kérdés
A pálinkafozes.com-on olvastam. Hogy 50l max 86%-os (vagy 100l 43%ost, gonoldom akkor 44 liter 96%-ost)pálinkát lehet minden további nélkül főzni. Na mármost amennyire én tudom, ha cukorból csinál etanol-víz elegyet az ember az semmilyen szempontból nem nevezhető pálinkának. De vajon vonatkoznak-e erre is ugyanazok a kritériumok, vagy egyáltalán nem engedélyezett. Egyébként nem is az ivás lenne az elsődleges hanem tinktúra készítés. (Ott meg minél erősebb annál jobb)2012. aug. 4. 19:21
1/2 Phoney válasza:
Nem legális.
A törvény konkrétan nem a pálinkát, hanem különböző párlatkategóriákat engedélyezett házi főzésre, és (nagyon szerencsétlen módon) csak ezek vámtarifaszámát adja meg. Akkoriban visszakerestem ezeket a számokat, és ezek a gyümölcspárlat, borpárlat, törkölypárlat, borseprőpárlat számai. Tehát elméletben a pálinkacefrébe sem mehet(ne) egy gramm cukor sem.
2/2 anonim válasza:
Oldathoz kell, akkor tényleg cukorból érdemes erjeszteni, de figyeld, hogy tényleg etanolos víz legyen, ne ecetes, vagy etil-acetátos (mustfokoló+citromsava, élesztős, cukros víz). Egyébként nem legális, de kit érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!