Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a véleményetek a szőlőtapos...

Mi a véleményetek a szőlőtaposásról?

Figyelt kérdés

Régen, amikor még meztelen lábbal taposták a borhoz a szőlőt, akkor tiszta volt a lábuk??? Mert nekem ez nagyon gusztustalan!! Másnak is? Minek kellett taposni? Miért nem lehetett pl. összetörni vmi eszközzel? Nem értem...És ha vkinek pl. gombás volt a lába?

Még a mai napig igy készitik a borokat??

2009. júl. 22. 11:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Csak a fujjolóknak jegyzem meg: a szőlőt nem mossák meg,mielőtt kipréselik.A mustban így benne van a homok,a szőlőn levő bogarak stb.Amikor a borr kiforr,akkor leszokták fejteni,a hordó alján ott marad a seprőnek nevezett homok stb.Ez akkor is igy van,ha nem lábbal tapossák a szőlőt,hanem préselik.
2009. júl. 23. 10:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a kommenteket ne haragudjatok,ha már írta valaki...

Tanultam borászatot anno,igaz nem sok ifeig és az a kérdés bennnk is felmerült,mire az oktató azt válaszolta,hogy gombás lábbal is taposhatták,azzal nem fertőzték meg a szőlőt...fogalmazzunk úgy,hogy fertőtlenítette a lábat,persze nem szó szerint de ez a lényeg.nem kell félni,ha mocskos volt a lába sem lehet semmi bajod:)

2009. júl. 23. 18:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Higgyétek (már) el, a láb nem piszkosabb, vagy betegebb, mint a kéz! Meg lehet mosni. És régen nem volt nájlonzokni, meg edzőcipő, bőrcipőben jártak. Nyáron meg mezítláb, úgy nem él meg a gomba. Mire jött a szüret, (régebben) nemigen volt gombás láb. Kiszáradt. Különben is, a gomba gusztusosabb, mint a fertőtlenítőszer. Csak élő anyag.

Én inkább innám a gombás bort, mint a műanyagos hypósat.

2009. júl. 23. 19:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Sok ember úgy él, mintha a teste valami undorító fertőzésforrás lenne.

[link]

2009. júl. 23. 20:03
 15/15 anonim ***** válasza:
53%
A házi borokat sokszor így készítik még mindig,a bolti borokat kizárt.Ha van egy kis esze valakinek,akkor zacskót húz a lábára.Nem csak higiénikus okokból,hanem mert nem akarja,hogy sötétvörös legyen a lába a musttól:)
2009. júl. 24. 09:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!