Mi a véleményetek a szőlőtaposásról?
Régen, amikor még meztelen lábbal taposták a borhoz a szőlőt, akkor tiszta volt a lábuk??? Mert nekem ez nagyon gusztustalan!! Másnak is? Minek kellett taposni? Miért nem lehetett pl. összetörni vmi eszközzel? Nem értem...És ha vkinek pl. gombás volt a lába?
Még a mai napig igy készitik a borokat??
Nem olvastam el a kommenteket ne haragudjatok,ha már írta valaki...
Tanultam borászatot anno,igaz nem sok ifeig és az a kérdés bennnk is felmerült,mire az oktató azt válaszolta,hogy gombás lábbal is taposhatták,azzal nem fertőzték meg a szőlőt...fogalmazzunk úgy,hogy fertőtlenítette a lábat,persze nem szó szerint de ez a lényeg.nem kell félni,ha mocskos volt a lába sem lehet semmi bajod:)
Higgyétek (már) el, a láb nem piszkosabb, vagy betegebb, mint a kéz! Meg lehet mosni. És régen nem volt nájlonzokni, meg edzőcipő, bőrcipőben jártak. Nyáron meg mezítláb, úgy nem él meg a gomba. Mire jött a szüret, (régebben) nemigen volt gombás láb. Kiszáradt. Különben is, a gomba gusztusosabb, mint a fertőtlenítőszer. Csak élő anyag.
Én inkább innám a gombás bort, mint a műanyagos hypósat.
Sok ember úgy él, mintha a teste valami undorító fertőzésforrás lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!