Mi a véleményetek a szőlőtaposásról?
Régen, amikor még meztelen lábbal taposták a borhoz a szőlőt, akkor tiszta volt a lábuk??? Mert nekem ez nagyon gusztustalan!! Másnak is? Minek kellett taposni? Miért nem lehetett pl. összetörni vmi eszközzel? Nem értem...És ha vkinek pl. gombás volt a lába?
Még a mai napig igy készitik a borokat??
Jó buli! A savanyítani való káposztát is úgy kell, lábbal taposni.
A szilvásgombócot kézzel gyúrják, az nem undorít? Az is végtag. És ha gombás a keze? A mirelitben nem látod. Jobb, ha a rokonaid taposnak, azokban megbízol legalább! Én is tapostamn káposztát, általában azt a gyerekre bízzák, az gusztusos. A szőlőt meg a széplábú menyecskékre, azoknak szopogatná bárki szívesen a lábujját! Mondanak is ilyenkor mindenfélét(erotice)Ha valaki beteg, az nem áll be ilyenkor. Ilyen helyeken még létezik az, amit úgy neveznek: felelősségérzet. Amúgy egy kis gomba lehet hogy csak jót tesz az erjedésnek. A sajton is megeszed a penészt, meg a pöriben is a gombát, nem árt annyit, mint a hypó.
Meg szokták mosni a lábukat előtte.
Látnád a hordót, a nagyüzemit, rászavaznál egyből a taposásra. Ha a tejet megiszod a tartályautóból, olyan rossz már nem jöhet.
Kicsiben igen. Hangulatos. Nagyban nem győzik. Kicsiben (otthon) a káposztát is tapossuk, mert viccesebb.
Mai nejlon korunkban láttam olyat, aki zacskót húzott a lábára, úgy taposta. De az olyan, mint óvszerben szeretkezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!