Milyen italokkal, esetleg valami trükkökkel lehet megelőzni a másnaposságot?
-Jó minőségű italokat igyál,ne a legolcsóbbakat.
-Ne nagyon keverd a dolgokat.Bor után sört különösen ne.Ha egy este csak egyfajta piát iszol,az a legjobb.
-Közben és az este végén is érdemes annyi vizet meginni,amennyit csak bírsz.
-Piálás közben egyél is valamilyen szénhidrátot,legjobb pogácsa,ropi,sósperec,ilyesmi.
Ez az egyél, mert az felszívja dolog hülyeség. nem a másnaposságot előzi meg, hanem kevésbé érzed magad tőle részegnek, mert lassabban, egyenletesebben kerül az alkohol a véráramodba, szóval lassabban rúgsz be.
A másnaposság nem más, mint gyors kiszáradás, amit az alkohol vízelvonó hatása okoz. Minél több vizet igyál, és akkor kevésbé leszel másnapos. Általában elfogadott arány, hogy egy korsó sörhöz 2-3 dl víz egy átlagos felnőtt férfi anyagcseréjével számolva elég a másnaposság elkerüléséhez. Természetesen töményebb italok esetében arányosan több víz szükségeltetik. Én erre odafigyelve, akárhogyan is kevertem az italok fajtáit és mennyiségeit, még soha nem voltam másnapos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!