Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hány fokosra főzessen az...

Hány fokosra főzessen az almapálinkámat hogy ízletes de ütős is legyen?

Figyelt kérdés

2012. júl. 30. 21:10
 1/7 anonim válasza:
a mienk 47 :D és nagyon jó... bár az alma fajtától is függ
2012. júl. 30. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
És mennyi ceferéből...hány liter pálinka jött le?
2012. júl. 30. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:

50 fokosra főzesd, ha lehet!

Kb. 10 liter cefréből lesz egy liter pálinka (persze függ a cefrétől, meg attól, hogy hány fokos lesz végül).

2012. júl. 30. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondoltam hogy 50 fokosra főzetem...egyébként cukrot is raktam hozzá 100 liter cefréhez 3 kg cukrot...
2012. júl. 30. 21:46
 5/7 Phoney ***** válasza:

Ha jól cefrézted, 45–47% között lesz ideális. Az erősebb (főleg az 50 fölötti) főleg azért divat házilag, hogy ne érezd, mit iszol, mert sok házipálinka hibás, a legtöbben nem tudnak jól cefrézni.


Egyébként nem X fokra főzik, hanem utána annyira hígítják desztvízzel.

2012. júl. 30. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
És hogyan állítsam elő az "ideális" cefrét?
2012. júl. 30. 22:08
 7/7 Phoney ***** válasza:

Olvasd el:)


[link]

2012. júl. 30. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!