A sörbe miért raknak néhányan kockacukrot?
Én még nem is halottam ilyenről...Úgy is finom ka kockacukor van benne?
(Bocsi hogy belekontárkodok a kérdésedbe)
Hahaaa, ti azt csak hiszitek, hogy a buborék és az íz miatt!
Ha megiszod a sört, és rá eszel egy kis kockacukrot, vagy a sörrel eggyütt ezed meg, akkor a gyomrodban az élesztővel reakcióba lép és így könnyebben berúgsz. Van tapasztalat:
Kertiparti volt, Én alkoholmentes sört ittam. És ettem mellé a cukrot. Apa mondta, szóljak és ha kell hazavisz. Nem értettem miért mondja. Aztán elmagyarázta ezt az élesztőset, miután megittam a sört... :S :D
14:34 Ha ez igaz lenne, és nem csak önhipnózis, akkor ez azt jelentené, hogy az alkoholos átalakulás, az erjedés folyamata gyorsabb, mint a gyomorban, savas közegben az emésztés.
Ugye? Gondold végig! Egy nap alatt láttál már mustot kiforrni?
Talán az űrben! Vagy a jövőben. Vagy egy másik dimenzióban. Vagy a Kínai Népköztársaságban.
Hát igen. Csak csatlakozni tudok az önhipnózishoz :-)
Csak abba gondoljatok bele, hogy egy üveg sör is tud máshogy hatni az emberre, attól függően, hogy pl. milyen hangulatban van, mikor iszik.
Az élesztős dolog pedig baromság. A legjobb sörélesztőnek is 12-24 óra kell minimum, hogy beindítson egy erjedést, valamint a gyomrod 1 körüli pH-ja nem a legkedvezőbb a kis élesztőknek.
Ja, és az általad fogyasztott szűrt sörben meglehetősen kevés az élesztő, tudniillik azt szűrik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!