Ha évekig iszod esetleg egy kis sôrhas kialakulhat, a vesédet meg tisztitja és tele van B vitaminnal, az meg nem àrt! Itt egy cikk! :) Nö létemre én is imàdom, bàr joval kevesebbet iszom mint Te! :)
18 évesen ha bizonytalannak érzed magad ezügyben akkor ne igyál, mert akkor inkább mások miatt iszol.
2009. júl. 8. 14:34
3/11 anonim válasza:
arról nem beszélve hogy nem mindegy hogy nő vagy férfi vagy mindkettőnél más számít függőségi szintnek.
2009. júl. 8. 14:35
4/11 anonim válasza:
Szerintem,ha minden nap iszol egy bizonyos mennyiséget akkor függővé válsz.Sokan tévedésben vannak az alkoholizmussal kapcsolatban.Legtöbben azt hiszik,hogy én rendszeresen iszok de nem szoktam berugni az úgy rendben van,pedig a rendszeresség az alkoholizmus alappilére.Most még valoszínű hogy elég a három sör,de ez nagy átlagban nem marad igy.Itt nem a sörről vagy a borról van szó,hanem a szervezetbe juttatott alkoholról amit a szervezeted (az agyad)hiányolni fog.Senki sem úgy kezd el dohányozni hogy elszív másfél doboz cigarettát hanem apránként emeli az adagot.Követeli a szervezet,és ha későn kapcsolsz akkor függőként megjárhatod a pokol minden bugyrát.Nekem elhiheted: egy abszinens alkoholista
2009. júl. 8. 14:57
5/11 anonim válasza:
14:57-nek teljesen igaza van. Nem a mennyiség, hanem a rendszeresség számít. A renszeres alkoholbevitelhez hozzászokik a szervezet. Mint a nikotinhoz és a droghoz. Ha feltetted ezt a kérdést, esetleg már tudod is a választ.
2009. júl. 8. 15:45
6/11 anonim válasza:
heti 1 napot ki kell hagyni :)
2009. júl. 8. 16:01
7/11 anonim válasza:
hát fordítsd meg: ha nem iszol sört akkor lesz bajod? nem. tehát sör nélkül is van élet.
2009. júl. 8. 16:04
8/11 anonim válasza:
Attól függ, hogy van-e hajlamod a függésre.
Van aki egyszerűen alkatilag "függő", annak vigyázni kell, mert könnyen szokhat rá bármire - pl. cigaretta, alkohol, evés, de pozitív dolgok is, mint a munka, sport, stb. - és viheti túlzásba.
2009. júl. 12. 18:19
9/11 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz tőle bár a sörhas igaz!De én ezt korrigálom a sportal,holtszezonban kialakul a sörhas de alapozáskor lemegy!Tanács Sörözz és sportolj!
2009. júl. 21. 13:18
10/11 anonim válasza:
Sztem sem lesz bajod belőle, bár remélhetőleg 1-2 éven belül felhagysz ezzel a rendszeres mennyiséggel.
A félreértések elkerülése végett: én kétféle alkoholizmusról tanultam:
1.: Orvosilag alkoholista az, aki hajlamos a függőségre és ivási szokásain nem tud uralkodni. RENDSZERESEN akár lerészegedések nélkül fogyaszt alkoholt.(Ezzel csak annyi a probléma,hogy vajon mi számít rendszeresnek? Pl. a hetente, vagy a naponta ivászat?)
2.: Szociológiailag alkoholista pedig az, akinek ivási szokásai veszélyeztetik kapcsolatait (konfliktusokba keveredik családjával, barátaival, munkatársaival, szomszédaival, stb.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!