A cefrét is karosítja a benne maradt mag, vagy csak főzés közben adná ki rossz hatását?
Figyelt kérdés
Cseresznye cefrét csináltunk, viszont nem jött össze a magozásra kitalált tervünk, ezért egyenlőre így egyben aprítottuk fel és tettük el a cseresznyét hordóba. Úgy akarjuk, hogy főzés előtt választjuk szét a cefrétől a magot. Ha így csináljuk, akkor nem karosítja és keseritti meg a pálinkát?? Vagy így is hatással van a cefrére?2012. jún. 24. 20:25
1/1 msebi06 válasza:
Hát figyu. Már a cefrehordóba is ad ki magából vmit, lefőzéskor mindenképp rostán öntsd át. Vmit hat az ízre, de nem az a nagyon nagy hatás, én pár éve foglalkozom vele, és mindig benne hagyom. Mikor elrakom már magát a cefrét lemegy az aljára a mag és kivödrözöm. Akitől én tanulom az egészet már 20 éve foglalkozik vele ő csak akkor szedi ki mikor már főzi, csak átönti rostán előtte. Hidd el nem amiatt lesz rossz a pálinkád ha rossz lesz. Elő és utókezelés nagyon fontos hogy csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!