Pálinkafőzőt készítek régi alkatrészekből. A rézspirálnak (ami a víztartályban van) a belsejében zöldes patina (rézrozsda) van. El kell távolítanom belőle ezt a patinát főzés előtt vagy nem szükséges? Ha nem távolítom el mire számítsak?
Figyelt kérdés
A hűtőspirált már kb. 4-5 éve nem használta senki.2012. máj. 13. 07:26
1/6 anonim válasza:
Réz íze lesz, és mérgező pálinka folyik ki a spirálból.
2/6 A kérdező kommentje:
Ez azt jelenti, hogy miden főzés előtt el kell távolítanom a patinát a cső belsejéből (már ha van)? Ecetes sós öblítésről olvastam, az állítólag leviszi.
2012. máj. 13. 07:57
3/6 anonim válasza:
Igen, és az első eresztést, ami zavaros,/homályos színű/ azt ki is kell önteni, mert mérgező. Kikészíti a vesét.
4/6 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam az ecetes sós öblítést. kb egy órát hagytam a csőben állni. A mikor leeresztettem az ecet kék színű volt, de a cső belseje nem lett tiszta. a patina ugyanúgy bent maradt. hogy tudnám eltávolítani belőle?
2012. máj. 13. 11:46
5/6 anonim válasza:
Mi is úgy szoktuk tisztítani ahogyan leírták, és az első főzetet pedig elrakjuk mint oldószer.Ha nem fogy el a következő főzésig akkor pedig kiöntjük.
6/6 anonim válasza:
Ne használj sárgarezet, azon van zöld patina. A sárgaréz ónos ötvözet, mérgező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!