Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pótolhatom az ánizsmagot egy...

Pótolhatom az ánizsmagot egy házi likőrből bolti ánizsolajjal?

Figyelt kérdés
Kommersz vodkára fussa csak, tisztaszeszre nem. Abba meg ugye nem ázik ki az ánizs. Van több összetevője is, azokkal nincs gond, csak ezzel az istenverte ánizzsal. Elvileg ugyan az ázna ki a likőrben is, mint amit ánizsolajként megveszek, nem? Lesz valami különbség? :D
2012. jún. 24. 17:40
 1/5 Phoney ***** válasza:
Nekem van ilyen, és hatalmas a különbség. Egy nagyon jellegtelen, és nem is éppen finom ánizsízt képzelj el, ami a legolcsóbb ánizslikőröknek sem ér a nyomába. Ezeket az illóolajokat nem italokba szánják, úgyhogy elvesznek belőle az ánizs finom aromái. Persze jobb a semminél, de csak ilyen rúgjunkbe-italokhoz jó, hamar elmegy tőle az ember gusztusa.
2012. jún. 24. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Tehát hagyjam ki az italból? :S Pedig kéne bele az a kis ánizs íz. Az megoldás lenne ha elkészíteném külön a likőrt vodkával, majd megint külön vagy másfél deci dögabszintba (vmi jellegtelen teszkósba) külön kiáztatom az ánizst, majd mikor kész, összeöntöm a kettőt?
2012. jún. 24. 18:29
 3/5 Phoney ***** válasza:

A semminél jobb, mert adja a selymességet és az anetolos édességet. Emlékeim szerint 4-5 csepp kb 30 g ánizst helyettesít, de először inkább kevesebbel próbálkozz.


A gagyiabszintos megoldás jobb (70%-tól), de akkor a végén az ánizzsal együtt öntsd össze, hogy utána kiázzon belőle az erősebb alkohol.

2012. jún. 24. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Még egy kérdés: pár összetevőt termesztek itthon, mást meg akár kimegyek az erdőbe és szedek (pl csalánlevél). Ha ezekből nem veszek szárítottat, hanem szedek, akkor minden esetben szárítsam ki? Ha nem szárítom ki, mi lesz?
2012. jún. 24. 20:51
 5/5 Phoney ***** válasza:
Minden levelet és virágot ki szoktak szárítani áztatáshoz, nem tudom biztosan, hogy miért. Valószínűleg a nedves növényben felhígul a bejutott alkohol. Én kiszárítanám, biztosabb. Szívesen:)
2012. jún. 24. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!