Hogyan készíthetek olyan likőröket, amik víz hozzáadása miatt ilyen "tejszerűvé" válnak?
Ha minőséget akarsz, akkor szükséged lesz valamilyen legalább 80%-os alkoholra, mert csak ebben áznak ki rendesen az illóolajok. Ebbe gyakorlatilag bármilyen fűszert áztatsz érdemi mennyiségben, utána opálosodni fog. Persze legjobban az ánizstól és édesköménytől:)
Ha olcsóbban akarod megoldani, akkor gyógynövényboltban veszel 100%-os tisztaságú ánizsolajat (700-800 Ft és sose fog elfogyni), valamilyen (legalább 37,5%-os) töménybe csepegteted (kb. 10 csepp/liter) és jól összerázod. Ez egy olcsó párlatot (vodka, olcsó törkölypálinka) feljavít, de igazán finom nem lesz.
A házi likőröknél általában azért nem jelenik meg, mert egy 40-50 fokos szesz nem nyeri ki az illóolajokat még az ánizsból sem.
Az alkohol (vagy egy része) legyen Ouzo (ánizspálinka).
Alapból opálosodik víz hozzáadására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!