Borból milyen szeszes italt lehet főzni?
Figyelt kérdés
Van egy csomó (kb 120 liter) pocsék ízű borunk...mit tudnánk belőle csinálni? (alkoholt)2012. máj. 30. 16:24
3/3 Phoney válasza:
Borpárlatot. Hordóban érlelve ezt hívják brandynek (a magyar köznyelvben meg általában „konyaknak”). Ez nem pálinka, mert azt teljes cefréből kell főzni, nem léből.
A pocsék borból viszont a párlat is elég pocsék lesz, úgyhogy úgy érdemes, hogy finomításkor SOK elő-és utópárlatot veszel el, és csak a jó ízű részt engeded a szívébe, aztán az elvett részeket még egyszer átfinomítod (és akkor is csak a jó ízű középpárlatot használod). Utána még aktívszén is szóba jöhet, attól ízetlenebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!