Fogyasztható-e ez a Tokaji aszu?
Figyelt kérdés
Van egy 1986-os évjáratú Tokaji aszu borom, de az a baj hogy a polcon állt a szobában sokáig(a talpán). Rendesen be van barnulva, meg olyan mintha "dohány" szórtak volna bele olyan zavaros. Ez még így fogyasztható vagy kuka?2009. jún. 28. 18:43
1/7 anonim válasza:
Persze hogy fogyaszthato, ki ne dobd!
Minel regebbi annal tobbet er!!!! Annal finomabb minel regebbi! Ezt egy kulonleges alkalommal bontsd csak ki, egyedul iszogatni tul nagy luxus!
2/7 anonim válasza:
Hát azért lehet, hogy azóta már romlott a minősége, mert nem biztos, hogy teljesen légmentesen lett lezárva (csak sima parafadugó ilyen időre sztem nem elég). Pláne, ha zavaros is.. Meg kell kóstolni, aztán majd kiderül.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. jún. 28. 19:25
4/7 anonim válasza:
Ha nem külföldre készült, akkor az a 86-os aszu még borkombináti gyenge minőségű , nem hiszem, hogy kibírná a szekrény tetején szobahőmérsékleten ennyi ideig.
5/7 anonim válasza:
Utolsónak: Tokaj-hegyaljai vagy?
6/7 anonim válasza:
Szobahőmérsékleten, napsütéses helyen, állítva nem biztos, hogy eláll egy bor ennyi ideig. Nm véletelnül tartják a borokat hűvös pincében fekvő vagy félfekvő helyzetben. Meg kell kóstolni, máshogy nem derül ki. Esetleg érdemes megpróbálkozni a dekantálással, azaz fogyasztás előtt nagyon lassan, finoman áttölteni a bort egy üveg vagy kristálykancsóba, így az üledék az üveg alján marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!