Az eperfa cefréjébe mennyi cukor kell 100 literenként, hogy az ereje és az íze is jó legyen?
Figyelt kérdés
2009. jún. 18. 06:06
1/9 anonim válasza:
Ha legálisan főzetsz pálinkát: Törvény tiltja, hogy a cefrébe cukrot tegyél, és úgy főzesd ki pálinkának. Erről nyilatkoznod is kell a szeszfőzdében, amikor átadod a cefrét, hogy nem tettél bele cukrot.
Egyébként, ha kevés cukrot teszel bele, max. 2-3 kilót 100 literenként, akkor az még nem fogja agyonvágni a cefrédet, és attól még jó is lehet a főzet. De az erejét, vagyis hogy hány fokos a pálinka, azt a szeszfőzdés fogja neked beállítani. Egyébként jó cefréből jó pálinka készül, turbósítás nélkül is!!!!
2/9 anonim válasza:
A cukor csak a fejet fàjditja, a jo pàlinkàba nem kell! Kifözetés utàn hagyod kb. fél évig àllni, nagyon finom lesz! Frissen nem olyan jok a pàlinkàk!
3/9 anonim válasza:
1. vagyok: És a kifőtt pálinkát üvegben pihentesd, érleld! A műanyag flakonoknak csak átveszi az ízét, szagát, sosem lesz igazán finom, ha műanyagban tárolod! Frissen még erős, nagyon karcos, jól írta a második válaszoló, hogy fél évig legalább megéri pihentetni.
4/9 anonim válasza:
Ha pedig eperfahordoban érleled, ugy az igazi! A màsodik vagyok! Na ebböl a pàlinkàbol, màr én is kérnék! :)
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi fiúk, gondolom lányok nem írtak ebben a témában.
Természetesen főzetés legálisan és olyan körülmények között ami jár a jó cefrének. A pihentetés is meglesz az évvégi ünnepekre szánom.
2009. jún. 19. 05:09
6/9 anonim válasza:
5 kiló és akkor tuti lesz 40-50 fokos:P
7/9 anonim válasza:
Most nézem csak a kommentedet. Az első és a harmadik válaszoló vagyok, és 26 éves lány. Csak szakmámba vág a pálinkával való foglalkozás. :)
8/9 A kérdező kommentje:
Bocsika hölgyeim, minden tiszteletem a nőké főleg ha a férfias dolgokhoz is értenek.Ha már itt vagyok-az eper leérett de a közelben felfedeztem rengeteg vadszilva bokrot, iszonyu édes és rengeteg van. Azzal lehet valamit kezdeni?
2009. júl. 18. 10:36
9/9 anonim válasza:
A 26 éves lány vagyok. Szerintem abból is lehet cefrét csinálni, csak vigyázz vele, hogy a magját időben szedd ki. (Gondolom ez is csonthéjas, mint a sárgabarack.) Ha becefrézed, és jó lesz a cefre, akkor biztos lehet belőle jó pálinkát főzetni. Végül is szilvából is csinálnak, akkor vadszilvából is lehet, ha alapjában véve nem mérgező. Legfeljebb harap! De majd megszelídíted! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!