Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ez miért van nálam? Volt már...

Ez miért van nálam? Volt már valakivel ilyen vagy ért valaki hozzá?

Figyelt kérdés

Megtörtént már velem párszor az életben, ahogy tegnap éjszaka is. Megittunk 3-an egy üveg cherryt aztán jól is voltam de rettentő édes volt aztán kicsit hányingerem volt. Aztán fél 1 körül már kezdtem lejönni róla aztán ittam onéttól zöld teát, el is álmosodtam, 2kor kikapcsoltuk a tv-t,lefeküdtünk aludni. Onnéttól nagyon rosszul lettem elkezdett belső remegésem lenni,mint mikor lázas az ember,de erőssebben. Meg nagyon erős hányinger meg hasfájás és elkezdett zúgni a fülem,nagyon rosszul voltam. Fél óra után elmentem nagy Wc-re utána jobban lettem de még mindig remegtem. Aztán nyitott ablaknál azért el tudtam aludni. De volt már ilyen velem régen is hogy cukros tiramisu likőrtől rúgtam be és úgyanilyen tüneteim voltak plusz akkor ki is száradtam de ugyanez volt. Elötte is volt egyszer hogy Macifröccsöt ittam egy szórakozóhelyen sokat (fehérbor,ásványvíz,szörp) és mire beértünk párommal a szállásunkra ugyanez a rosszullét. De ha pl máskor a kedvenc alkoholomat, csak pezsgőt iszok akkor nem leszek soha rosszul csak kicsit másnapos leszek de ilyen erős rosszullétem csak az ilyen röviditaloktól van. Szerintem többet nem rúgok be ilyentől, de mégis mitől lehet ez? Mi okozza a rosszullétet már aznap?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2012. ápr. 9. 11:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindegyik cukros ital volt, szerintem ezzel lehet a baj. Méresd meg a cukorszintet (háziorvos), de lehet valamilyen allergia is.
2012. ápr. 9. 11:57
 2/6 A kérdező kommentje:
hát édesítőszer allergiám van, nem tudom pontosan melyik fajta édesítőszer de ezt üdítőkbe ki szoktam küszöbölni és amikor allergiás reakcióm van rá az más érzés.:) Meg elolvastam erre nem írt édesítőszert. De cukortól így is félek tudom :(
2012. ápr. 9. 11:59
 3/6 Phoney ***** válasza:

Egy olcsóbb cherryben lehet édesítőszer, az alkohol pedig ugyanaz benne, mint a kommersz szeszes italokban (olcsó finomszesz), az is hozzáadhat kicsit a rosszulléthez.

A fröccsös esetnél a szörpben lehetett édesítőszer, pezsgőben viszont nincs.

Az is lehet, hogy túl sokat ittál, harmad üveg kommersz jellegű likőrtől talán még én is rosszul lennék.

2012. ápr. 9. 12:29
 4/6 A kérdező kommentje:

[link]

ilyen cherry volt amúgy :) Szerintem is legközelebb maradok csak pezsgőnél. Ez annyira édes volt hogy marta a torkomat lehet túl sok volt a szervezetemnek de már jobban vagyok,és nem vagyok rosszul tőle se.

Nektek az nem szokott lenni hogy másnap kívánjátok az előző napi piának az ízét?:D Nem tudnék most inni de kívánom a cseresznye ízt, mikor pezsgőzök akkor meg azt szoktam másnaposan:)) Pedig általában ilyenkor meg kéne undorodni nem?:)

2012. ápr. 9. 12:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az is elég lenne, ha nem innál annyit! Elég csak megkóstolni a szeszes italt, a szomjúságra nem alkoholt szoktunk inni. Akkor talán nem leszel rosszul!!!!
2012. ápr. 9. 21:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Az ilyen édesektől én is mindig rosszul voltam, pedig semmilyen érzékenységem sincs. Túl édesek, itatják magukat, de nagyon tömények, szerintem csak ez az oka a rosszullétnek.
2012. ápr. 12. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!