Az alkoholos italokra miért nem írnak ajánlott beviteli mennyiséget?
Kb. 4-5 kortyot ittam a whiskeyből, és úgy el lett baszva a másnapom, sőt még aznap éjszakám is, hogy hihetetlen...
Az ágy, és a WC között közlekedtem fél óránként, kb fél napon keresztűl.
Miért nem írják rá az üvegre, hogy nem ajánlják hogy 4-5 kortyot igyak belőle, mert annyi lesz nekem?
"Miért nem írják rá az üvegre, hogy nem ajánlják hogy 4-5 kortyot igyak belőle, mert annyi lesz nekem"
ha ezt irnák rá akkor én beszarnák a röhögéstöl! xD
amugy meg ez nem általános hogy ki mennyitöl csicsent be nagyon illetve kevésbé...
Ne igyál olyan sz@rokat ha nem bírod!
Na az ajánlott mennyiségről:
Az oroszok szerint napi 2x100 gramm (2x1 dl) vodka jót tesz a szívműködésnek!
A németek szerint napi 2-3 korsó (értsd 2 literes) sör még csak vízhajtó!
A magyarok szerint étkezések után egy pohár bor jót tesz az egészségnek!
És ez még csak gyógyszer!
Kockázatok és mellékhatások tekintatében érdeklődjön a detoxikálóban és a baleseti sebészeten!
:D
Azért nem írják rá, mert elég egyedi a problémád.
A legtöbb ember 18 éves korára megtanulja (ha más nem, vendégségből), hogy a töményből egy adag az max. féldeci. Az egy adag meg nyilván nem azért egy adag, hogy 10 percenként ismételgessük.
4-5 kisebb korty egyébként normális embernek egyáltalán nem árt meg (ha meg több óra alatt issza, akkor 4-5 nagy korty sem), szóval rajtad a figyelmeztetés sem segített volna.
Tudhatod, hogy az alkohol nem játék, ha még nem volt tapasztalod, akkor óvatosan kéne próbálkozni. Amúgy nálam a 4-5 korty az nagyon max. 1 deci, de inkább fél, ha ennyit se bírsz, akkor lehet hogy meg kéne állni egy kortynál. Szóval úgy tűnik, nem bírod a piát.
Meg mondjuk sok a laktózérzékeny, akkor írják rá a tejre, hogy "Vigyázz, fosat"? Ez ugyebár marhaság lenne, mert az emberek többségének meg semmi baja nincs tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!