Hogyan kell abshint-ot csinálni?
Figyelt kérdés
A rendes lepárlásos receptre gondoltam.Ti hogy szoktatok?És valami emberi menyíség legyen(szal ne 1000g üröm...)2012. febr. 25. 20:57
11/19 Phoney 



válasza:





Jaja literenként. De lehet 2,5 g is attól függően, hogy tisztább–édesebb vagy fűszeresebb ízt akarsz.
12/19 A kérdező kommentje:
ok kösz:D látom értesz hozzá, hétvégén akk megcsinálom..
2012. márc. 20. 20:50
13/19 Phoney 



válasza:





Valamit elfelejtettem: a valódi abszint nem rövidital, mindig is 11–15%-ra hígítva itták (ez pl 70%-nál 5 rész víz). Az üvegbe azért kerül erősen, mert hígítva nem lehet tárolni. (Bővebben: [link] )
A hígítás neked azért is fontos, mert abból látod, hogy sikerült-e az abszint: ha 4–6-szorosára hígítva (hideg vízzel) nem lesz teljesen opálos, akkor illóolaj-szegény lett (túl gyenge alapszesz áztatáskor, nem megfelelően tárolt ánizs/édeskömény vagy főzési hiba miatt.) Ilyenkor nem elég selymes az ital, és gyakran ízetlen is.
14/19 A kérdező kommentje:
tegnap délután raktam el ma reggel belekostoltam és nagyon keserű az ital ez baj?
2012. márc. 24. 09:52
15/19 Phoney 



válasza:





Lepárlás előtt normális. Utána baj.
16/19 Phoney 



válasza:





Azt meg csak remélni tudom, hogy a római édesköményt nem tévesztetted össze a római köménnyel:)
17/19 A kérdező kommentje:
nem, 100% meg meg is kostoltam és tök édes:D remélem lepárlás utánjó lessz:D
2012. márc. 24. 15:04
18/19 Phoney 



válasza:





Lepárlás után ouzóhoz hasonló (tehát ánizsos), de kicsit fűszeresebb (esetleg halványan kesernyés) ízűnek kell lennie (hígítva). A színezés szárazabbá és fűszeresebbé teszi, de így is selymesnek kell maradnia.
19/19 A kérdező kommentje:
lepároltam es egész jólett semmit nem lehet érezni a keserű ízből.
2012. márc. 26. 15:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!