Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell abshint-ot csinálni?

Hogyan kell abshint-ot csinálni?

Figyelt kérdés
A rendes lepárlásos receptre gondoltam.Ti hogy szoktatok?És valami emberi menyíség legyen(szal ne 1000g üröm...)

2012. febr. 25. 20:57
1 2
 11/19 Phoney ***** válasza:
Jaja literenként. De lehet 2,5 g is attól függően, hogy tisztább–édesebb vagy fűszeresebb ízt akarsz.
2012. márc. 19. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 A kérdező kommentje:
ok kösz:D látom értesz hozzá, hétvégén akk megcsinálom..
2012. márc. 20. 20:50
 13/19 Phoney ***** válasza:

Valamit elfelejtettem: a valódi abszint nem rövidital, mindig is 11–15%-ra hígítva itták (ez pl 70%-nál 5 rész víz). Az üvegbe azért kerül erősen, mert hígítva nem lehet tárolni. (Bővebben: [link] )


A hígítás neked azért is fontos, mert abból látod, hogy sikerült-e az abszint: ha 4–6-szorosára hígítva (hideg vízzel) nem lesz teljesen opálos, akkor illóolaj-szegény lett (túl gyenge alapszesz áztatáskor, nem megfelelően tárolt ánizs/édeskömény vagy főzési hiba miatt.) Ilyenkor nem elég selymes az ital, és gyakran ízetlen is.

2012. márc. 22. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 A kérdező kommentje:
tegnap délután raktam el ma reggel belekostoltam és nagyon keserű az ital ez baj?
2012. márc. 24. 09:52
 15/19 Phoney ***** válasza:
Lepárlás előtt normális. Utána baj.
2012. márc. 24. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 Phoney ***** válasza:
Azt meg csak remélni tudom, hogy a római édesköményt nem tévesztetted össze a római köménnyel:)
2012. márc. 24. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:
nem, 100% meg meg is kostoltam és tök édes:D remélem lepárlás utánjó lessz:D
2012. márc. 24. 15:04
 18/19 Phoney ***** válasza:
Lepárlás után ouzóhoz hasonló (tehát ánizsos), de kicsit fűszeresebb (esetleg halványan kesernyés) ízűnek kell lennie (hígítva). A színezés szárazabbá és fűszeresebbé teszi, de így is selymesnek kell maradnia.
2012. márc. 24. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A kérdező kommentje:
lepároltam es egész jólett semmit nem lehet érezni a keserű ízből.
2012. márc. 26. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!