Hogyan kell abshint-ot csinálni?





Dióhéjban 80 fok fölötti finomított szesz kell (ha erősebb, akkor legalább 85-re kell visszahígítani), és hozzá literenként kb 25-25 g fehér üröm, rómaiédeskömény-termés (foeniculum vulgare var. dulce) és ánizstermés kell. 1-2 nap áztatás után másfélszeresére kell vizezni, majd a fűszerekkel együtt lepárolni úgy, hogy elveszed az előpárlatot és a 60%-nál gyengébb utópárlatot. (Felhasználhatóak a következő főzéshez.)
Zöld abszint esetén a középpárlat egy részét 5-5 g római ürömmel, izsóppal és esetleg citromfűvel kell beáztatni fél napra, majd leszűrni és visszakeverni az egész középpárlathoz.
Részletesebben itt keress rá az abszintra: [link]
Első: Magyarországon nagyjából egyetlen bolt létezik, ahol tényleg abszintot kapsz, a többinek a nevén kívül kb. semmi köze hozzá. Az abszintot nem védi törvény.





Én nem főzök semmitse, de kóstoltam már ezek alapján főzött házi abszintot, és egészen korrekt volt (a valódi, hagyományos abszintokhoz viszonyítva, amik közül viszont sokat ismerek). Egyébként 100 éve is úgy főzték, ahogy leírtam, meg ma is, sok helyen utána lehet nézni.
Pálinkát csak akkor érdemes használni, ha mindenféle „pálinkaízt” el tudsz belőle tüntetni, de a múltkori linknél találsz jellegtelenebb cefréket is (pl. a cukor alapú „szupermarket-cefrét”).





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!