Hogy kell inni a pálinkát?
Én régen meg tudtam ezt csinálni, de már kijöttem a gyakorlatból.
Kicsit feljebb emeled a fejed. Kb. hogy az állad legyen vízszintesben. Így nem lesz kanyar annyira a garatodnál. És ha ebben a pózban gyorsan beöntöd a szádba, alig érzed a xar ízt.
Persze tiniként jól ment amikor az egyik leolcsóbb fost ittuk, mondjuk ittam már annál rosszabbat is amikor a bácsikák kínálgatják a 'jó házi pálinkájukat'.
Ha jó pálinkát akarsz inni és Siófokon jársz akkor ajánlom a Piroska vendéglőt - valahol kintebb van, de megéri elmenni- ott a tulajnak van olyan pálinkája, hogy megszólal... de várom már hogy nyár legyen és menjünk :D
nah meg az ételek is nagyon finomak! :D
1. megszagolod
2. egy picit beveszel a szádba
3. lenyeled majd ha ízlett akkor iszol még(minőségi pálinka 45%-50%-os ami több az minőségtelen)
az egyik legegyszerűbb módja hogy megállapítsd azt hogy van e értelme inni belőle hogy egyáltalán van e benne pálinka vagy csak pálinka íz vagy az sincs...
-ha bolti akor nézd meg hogy mi van benne, az a jó ha csak anyi van oda írva gyümölcs párlat és szűrt víz, ha akármi más én meg sem iszom
-ha ágyas pálinka(aszalt gyümölcs vagy egész gyümölcs van benne) amit iszol akkor valószínű izesített vodkát iszol mivel egy jó pálinkát nem kell beízesíteni
-ha házi pálinka akkor meg kell kérdezni hogy cukorzott-e na már most erre a válasz 99%ban : áh dehogy mit képzelsz én soha...(meg hasonlók) amit én csak olyantól szoktam elfogadni akitől elhiszem( de ízre egyből kijön) szóval csak olyan gyümölcshöz nem szoktak cukrot rakni amihez nem kell(szilva barack körte alma törköly füge) amihez meg álltalában kell(eperfa, kömény, erős paprika, meggy, cseresznye[ az utóbi 2 az évtől függ], áfonya )
remélem tudtam segíteni
de szerintem az a legegyszerűbb és legjobb, ha oda mész nagyapádhoz és megkérdezed tőle, ha valakinek akkor neki tudnia kell(:
Ha egyből lehúzod akkor mi értelme van? Ha szomjas vagy igyál vizet.
Minőségit úgy iszom, hogy kb 1-2 centenként kortyolom, elengedem hátra aztán oldalról előre, hogy minden érzékelő bimbó végezhesse feladatát-elvégre ezért veszem a számba !!!
persze a saját főzeteimet 45-46 fokosra állítottam be, régebben 50-es volt,de a gyengébbnél jobban kijön a gyümölcsök íze. Ha nem bírod az erőset ígyál gyengébbet,
Szobahőmérsékletü legyen a pálinka, és hideg sima vizet igyál utána.
Ha jó minőségü a pálinka, akkor kétszerre, esetleg húzóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!