Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Baj ha iszok? Egyáltalán hány...

Baj ha iszok? Egyáltalán hány éves kortól "megengedett" ez?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok,és szinte minden hétvégén iszok és megvan a hatása is(remélem értitek mire gondolok)

Szerintetek ez baj??

2009. máj. 12. 18:31
1 2
 1/20 anonim válasza:
72%
Szerintem baj. Igazából a mai srácoklányok már a te korodtól felfelé "nem nézik ki" nagyon azt, aki iszik, elfogadott viszonylag. 15 vagyok, fiú, és nem én is iszok (3havonta egyszer vagyok részeg, boroskóla, esetleg vodkanarancs viszont fogy rendesen) és szerintem ezzel amit én csinálok nem sok gond van. De hogy valaki 14évesen minden hétvégén részeg legyen, szerintem az kifejezetten gáz:D
2009. máj. 12. 18:36
 2/20 anonim válasza:
45%
"és én is iszok" ne haragudj:]
2009. máj. 12. 18:37
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
Igen, baj, mert még fejlődésben vagy. Károsítod a májadat, a vesédet, az idegrendszeredet, az agysejtjeidet, stb,stb. Akkor megengedett, ha már felnőttél, 18-20 éves korod körül. A berúgás semmilyen életkorban nem hasznos. Nőként (lányként meg pláne!) sokkal hamarabb tönkre tesz a pia, a nők szervezete sokkal kevésbé ellenálló az alkohol romboló hatásával szemben.
2009. máj. 12. 18:38
 4/20 anonim ***** válasza:
86%

szia!

Ááá, nem. Azontúl hogy "másnaposságot" okoz , roncsolja a májadat , vesédet, gyomrodat.ez nem most fog visszaütni, hanem 10 év múlva. Még felnőtt korban se ez az "írányadó", de 14 évesen? Miért kell inni? Haverok miatt? Vagy család? Vagy csak "jó hecc"?

2009. máj. 12. 18:39
 5/20 anonim ***** válasza:
86%

baj, mert ez ha másképp gondolod is most, mégse nőies.

másrészt, úgy sem vagy még korodnál fogva teljes ítélőképességed birtokában, hidd el ez így van, naív vagy, akármit hiszel magadról. S ha erre rájön még az alkohol ugyanilyen hatása, akkor esetleg rossz szándék vagy ötlet áldozatává válhatsz. Nagyon sok hülye van ám ,idősebbek közt. Úgy értem, még az életedet is veszélybe sodorhatod. Gondolom, nem az otthon biztonságában iszol. Nyilván lekicsinyled ezeket a veszélyeket - pont mert fiatal vagy.

3. Agysejtjeid fejlődésben, ezeknek árthat.

4. Tested fejlődésben - másképp reagálhat, többszörösen árthat neked , mint egy felnőttnek.

legalább annyira mérsékeld, hogy ne "legyen meg a hatása".

De ha nem iszol egyáltalán jobban teszed. Nem ciki, egy idő után meglátod, a fiúknak jobban fogsz emiatt taetszeni.

2009. máj. 12. 18:44
 6/20 anonim ***** válasza:
98%

Vigyázz, a nők hamarabb lesznek alkoholisták! s te még érzékenyebb vagy. Nehogy 18-ra kikészítsd magad!

A fejlődést is visszafogja. Láttál már alkoholista anya csecsemőjét?

2009. máj. 12. 18:45
 7/20 anonim ***** válasza:
98%
Tudom majd le leszek pontozva de szerintem tanulságos nekem az volt. 18 vagyok lány. 3 éve sokat ittam rengeteget én is minden hétvégén részeg voltam. Egyszer olyan részeg lettem pedig nem is ittam sokat.(igaz itt más is közre játszik nem ettem túl sokat és beletettek az italomba valami drogot máig nem tudom mi volt az de nagyon szarul lettem tőle) Hánytam, feküdtem a hányásomban és hát egyszerűen "gyönyörű szép" voltam a hányásomban feküdve. Azon kívül hogy napokig nem akartam senkit látni és mindenki került és rólam beszélt, detoxba kerültem. Azóta ittam de csak annyit hogy egy-egy ünnepeltet megünnepeltünk és ittam egy fél pohár pezsgőt. Nekem nagy tanulság volt. Remélem te is belegondolsz hogy néha milyen az ha "hatása van" nem szép látvány.
2009. máj. 12. 18:57
 8/20 anonim ***** válasza:
87%

Nem off, az utolsónak!

Miért lennél lepontozva? :) csak megírtad a hasznos tapasztalatodat. Gondolom benned is az "munkált" hogy nagylány vagy már, mindent lehet... de aztán megismerted ennek a dolognak a hátrányait is. Felnőttként az ember iszik egy-egy pohár bort, vagy bármit; de aztfelelősségteljesebben teszi ( persze, így is vannak sajnos kivételek!) Inkább becsülendő, hogy beláttad, hogy ez így nem jó...

2009. máj. 12. 19:05
 9/20 anonim ***** válasza:
50%
A kérdés azon van,mit és mennyit. Ha egy héten egyszer megiszol egy doboz sört,vagy egy pohár jó minőségü vörösbort,de itt meg is állsz (én nem láttma még oylan 14 évest aki itt megáll) ,az szerintme nem baj.
2009. máj. 12. 19:50
 10/20 anonim ***** válasza:
88%

Van egy lényeges élettani szempont. A testünk fejlődése. Az idegsejtek nyúlványokkal kapcsolódnak egymáshoz és ezen keresztül küldik egymásnak az információt. Minél több ilyen nyúlvány van annál szuperebb az idegrendszer!

No de ez a rendszer lassan épül ki, pontosabban a szigetelése. A nyúlványokat myelin hüvely boritja de ez a boritási/szigetelési folyamat csak 21 éves korra (átlag) fejeződik be. Az alkohol ezeket a még védtelen nyúlványokat tönkre teszi. Ezért nem kell 21 éves kor előtt (utánna sem) mértéktelenül piálni, sőt egyáltalán nem kell. De mig a felnőttek (21 után) egy-egy ünnepi alkalommal (2-3 havonta) megisznak és megihatnak egy pohár jó bort, addig ez a mennyiség a gyerekeknek rendkivűl káros!

Van egy mondás: az okos a mások kárából tanul, mig a buta a sajátjából. (Már, ha marad hozzá agysejtje!)

2009. máj. 12. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!