Mondanátok különleges pálinkákat, amit már kóstoltatok?
Nekem van az udvaromon szederfa, abból szoktam minden évben érlelni, Isteni az aromája.
Egy 5 literes üvegbe 1 kgy szeder, 3 l víz és 1 kg cukor kell 10-12 nai érlelés napon, vagy meleg helyen, mikor már nem habzik és egy kissé kesernyés akkor lehet kifőzni.
Egy nagy fazékba öntöm az egészet.
Van egy kis 3 lábú kerek réz alátátem, arra teszem a jénai tálamat amibe belecsöpög a szesz, ezt lefedem egy a nagyfazéknak megfelelő tállal, vagy zománcos lavorral (az alját tisztára mosva, mert onnan csöpög majd a szesz a jénaiba) és ezt a felső edényt, körbe kötöm nedves ruhával, hogy a gőz ne illanjon el a lecsöpögö szesztartalomból.
A felső edénybe hidegvizet teszek, amit 2-3 szor cserélek, amikor megmelegszik. Attól függ milyen erős pálinkát akarsz csinálniüdv.
Becherovka (Karlsbader Becherbitter – „karlsbadi Becher-keserű”):
Még hozzátenném, hogy csak az eredeti karlsbadi Becherovka az igazi.
De a rhodoszi „Ouzo Di Cafe Liqueur“ is felejthetetlen.
Fruktárium pálinkák, üzletben nem kaphatók. Ezek amúgy díjnyertes pálinkák, nagyon jók...
o-o-o...Itt sokan nincsnek tisztában a pálinka fogalmával.
"A 2008. évi LXXIII. törvény (Pálinkatörvény) rendelkezik a pálinka elkészítéséről[1]. Ez alapján csak azok a termékek nevezhetők pálinkának, melyek
* Magyarországon termett gyümölcsből, vagy szőlőtörkölyből készülnek
* 100%-os gyümölcstartalmúak, azaz sem egyéb alkoholt, sem pedig színező-, ízesítő- vagy édesítőanyagot nem tartalmaznak.
* minimum 37,5%-os alkoholfokkal rendelkeznek"
Hogy ne saját megfogalmazás legyen, tehát
nincs "paprika pálinka" sőt narancs pálinka sem...
Válasz:
Gyulai Nyár az abszolút kedvenc, abból is a 2 évvel ezelőtti, amit most kostóltam, az kicsit almásabb mint eddig sztem.
Gyuliatól még a Sajmeggyet kedvelem, (nme találok sehol:S)
Agárdi Körte
Bestillo málnája
feketeribizli, és a birs sszinte minden főzdétől jöhet, az alma viszont ritkán jó, de ha igen akkor nagyon (pl
Nagygombosi)
meglepő, hogy a Rézangyaltól viszont egyedül az almát vagyok hajlandó meginni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!