Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mondanátok különleges pálinkák...

Mondanátok különleges pálinkákat, amit már kóstoltatok?

Figyelt kérdés
2011. nov. 18. 23:35
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
A legfinomabb a tuzséri Irsai Olivér szőlőpálinka
2011. nov. 23. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 10 deka farhát ***** válasza:
Paprikapálinka, borókapálinka (borovička), Żubrówka (ejtsd: zsubrufka).
2011. nov. 24. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim válasza:
Nagyon sok fajtát kóstoltam már, de a legfinomabb egy királyi szakács házi készítésű tormás pálinkája volt. Fenomenális volt.
2011. nov. 24. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim válasza:
Fügepálinka
2011. nov. 24. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:

Nekem van az udvaromon szederfa, abból szoktam minden évben érlelni, Isteni az aromája.

Egy 5 literes üvegbe 1 kgy szeder, 3 l víz és 1 kg cukor kell 10-12 nai érlelés napon, vagy meleg helyen, mikor már nem habzik és egy kissé kesernyés akkor lehet kifőzni.

Egy nagy fazékba öntöm az egészet.

Van egy kis 3 lábú kerek réz alátátem, arra teszem a jénai tálamat amibe belecsöpög a szesz, ezt lefedem egy a nagyfazéknak megfelelő tállal, vagy zománcos lavorral (az alját tisztára mosva, mert onnan csöpög majd a szesz a jénaiba) és ezt a felső edényt, körbe kötöm nedves ruhával, hogy a gőz ne illanjon el a lecsöpögö szesztartalomból.

A felső edénybe hidegvizet teszek, amit 2-3 szor cserélek, amikor megmelegszik. Attól függ milyen erős pálinkát akarsz csinálniüdv.

2011. nov. 25. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim válasza:
A szekely szilva palinka meg a futyulos
2011. nov. 25. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim válasza:

Becherovka (Karlsbader Becherbitter – „karlsbadi Becher-keserű”):


[link]


Még hozzátenném, hogy csak az eredeti karlsbadi Becherovka az igazi.


De a rhodoszi „Ouzo Di Cafe Liqueur“ is felejthetetlen.

2011. nov. 25. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim válasza:

Fruktárium pálinkák, üzletben nem kaphatók. Ezek amúgy díjnyertes pálinkák, nagyon jók...

[link]

2011. nov. 26. 02:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:

o-o-o...Itt sokan nincsnek tisztában a pálinka fogalmával.

"A 2008. évi LXXIII. törvény (Pálinkatörvény) rendelkezik a pálinka elkészítéséről[1]. Ez alapján csak azok a termékek nevezhetők pálinkának, melyek


* Magyarországon termett gyümölcsből, vagy szőlőtörkölyből készülnek

* 100%-os gyümölcstartalmúak, azaz sem egyéb alkoholt, sem pedig színező-, ízesítő- vagy édesítőanyagot nem tartalmaznak.

* minimum 37,5%-os alkoholfokkal rendelkeznek"


Hogy ne saját megfogalmazás legyen, tehát

nincs "paprika pálinka" sőt narancs pálinka sem...



Válasz:


Gyulai Nyár az abszolút kedvenc, abból is a 2 évvel ezelőtti, amit most kostóltam, az kicsit almásabb mint eddig sztem.


Gyuliatól még a Sajmeggyet kedvelem, (nme találok sehol:S)


Agárdi Körte


Bestillo málnája


feketeribizli, és a birs sszinte minden főzdétől jöhet, az alma viszont ritkán jó, de ha igen akkor nagyon (pl

Nagygombosi)

meglepő, hogy a Rézangyaltól viszont egyedül az almát vagyok hajlandó meginni

2011. nov. 28. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
bocs a hibákért, és az írásjelek hiányáért :s
2011. nov. 28. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!