Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ilyen hamar elmúlik a részegség?

Ilyen hamar elmúlik a részegség?

Figyelt kérdés

(16 évesek vagyunk mindannyian + 1 ember 17)Szóval 4en bepiáltunk 1 üveg royalt(0,5l) naranccsal és fejenként fél liter sört kb 5%-os alkoholtartalommal.

Olyan 50-60 között voltunk, de elmúlt az egész érzés 2 óra alatt... Miért?

2011. nov. 2. 18:29
 1/8 anonim ***** válasza:
ezt nem nevezném piálásnak lány létemre sem... amíg nem tudod, mi a másnaposság, nem voltál részeg se (bár én akkor se tudtam tisztességesen berúgni...). A royal 0.75-nél kezdődik, max 3 felé osztva, és egy sör nem sör, két sör fél sör...
2011. nov. 2. 18:52
 2/8 A kérdező kommentje:
nem a detoxikálót tűztük ki célul csak jól akartuk érezni magunkat, nem vagyunk nagy piások különben sem
2011. nov. 2. 19:00
 3/8 anonim ***** válasza:

:) hát ez tényleg nem túl sok pia 4 emberre. Pláne ilyen fiatalon, még pörög az anyagcsere, mint a búgócsiga, és hamar lejössz róla.

Meg másnapos se leszel annyira, mint majd 20 év múlva.

De azért ne ess át a ló másik oldalára, mert van olyan is, hogy megszokod, ha nagyon sokat piázol, és azért nem állsz be tőle nagyon. Az már nem olyan jó fázis, onnan már csak egy ugrás az alkoholizmus. :)

Azért legközelebb, ha hosszabb bulit terveztek, 0,3-0,5 tömény fejenként is számolhatsz, meg a kísérők.

2011. nov. 2. 19:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Játszottunk ilyen ivós társast volt még egy liter sangriánk, de a többiek azt mondták nem megyünk még egy kört :D. Én mentem volna...
2011. nov. 2. 19:51
 5/8 anonim válasza:
Mintha olyan sok értelme lenne a piálásnak xD.... én ha iszok, akkor az íze miatt iszom, nem pedig a hullarészegség miatt :)
2011. nov. 5. 19:14
 6/8 A kérdező kommentje:
meglehetősen szar íze van
2011. nov. 6. 01:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát a royalnak meg a vodkának tényleg. Igyatok finlandiát. a kiscsajt meg a legrosszabb pillanatomban is lepiálom bármiben, de méghogy a fiúk az alkeszok.
2011. nov. 6. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha ilyen tudományosan isztok, akkor ezeket nem árt tudni:

[link]

Ez a táblázat összefoglalja, hogy egy 70-80 kg súlyú felnőtt szervezetéből mennyi idő alatt szívódik fel az elfogyasztott alkohol.

Elfogyasztott szeszesital - Várakozási idő

1dl peszgő, vermouth - 2,5 óra

2dl asztali bor - 2,5 óra

5cl bitter - 2,5 óra

1dl desszert bor - 2,5-3 óra

5cl konyak, likőr - 2,5-3 óra

5cl vodka, whisky, gin, rum "kommers" - 2,5-3 óra

1 koktél, 5cl pálinka - 2,5-4 óra

0,5l sör - 3 óra

5cl "erős rum" - 3-4 óra

5cl "extra erős rum" - 4-6 óra

A jelölt időtartamon túlmenően mintegy 1-3 órás "plusz pihenési idő" javasolt.

Amúgy ezzel a kalkulátorral pedig számolgathattok is:

[link]

2011. nov. 9. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!