Fontos, megromolhat így a pálinka, lehet mérgező?
Figyelt kérdés
Péntek este töltöttem műanyag flakonba gönci barackpálinkát, nem fogyott el, azóta szobahőmérsékleten tároltam, ami most azért 25 fok felett van. Most kedd van, ma ez még iható?
Megszagoltam, erősebb szaga van mint volt, valakitől hallottam hogy metil alkohol lett belőle, na most aki ért hozzá, mit szól? (a metil alkohol meg úgy tudom mérgező, és vakságot okoz)
2011. aug. 9. 14:25
1/8 anonim válasza:
Szerintem semmi baja. Ha felmelegszik a pálinka sokkal másabb az illata. Hűtőbe be, lehűl, megszagolod, máris jobb lesz az illata is, és ihatóbb is lesz. Meleg pálinka nagyon meg tudja ütni az embert.
2/8 A kérdező kommentje:
Most tettem be hűtőbe, csak nem tudom, meg merjem-e inni, nem akarok megvakulni :D Egyáltalán etilből lehet így metil?
2011. aug. 9. 14:33
3/8 anonim válasza:
A pálinka semmilyen körülmények között sem romlik meg.
4/8 anonim válasza:
5/8 doboszoli válasza:
Gönci barack műanyagba? Apagyilkos!!D)
Nem lesz metiles, de némelyik flakont oldhatja az alkohol.
A pálinka megérdemli az üveget. Pezsgőt sem iszunk bögréből.
(esetleg végszükségben...)
6/8 anonim válasza:
Biztos semmi baja!Megígérem ,hogy nem vakulsz meg ha megiszod,maximum ferdén látsz!:)
7/8 anonim válasza:
Pálinkát szobahőmérsékleten kell inni, ha lehűtöd, akkor kevesebb ízt fogsz érezni belőle:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..
8/8 anonim válasza:
Amikor az alkohol "megromlik", ecetsav lesz belőle, metil-alkohol semmiképpen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!