Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Fontos, megromolhat így a...

Fontos, megromolhat így a pálinka, lehet mérgező?

Figyelt kérdés

Péntek este töltöttem műanyag flakonba gönci barackpálinkát, nem fogyott el, azóta szobahőmérsékleten tároltam, ami most azért 25 fok felett van. Most kedd van, ma ez még iható?

Megszagoltam, erősebb szaga van mint volt, valakitől hallottam hogy metil alkohol lett belőle, na most aki ért hozzá, mit szól? (a metil alkohol meg úgy tudom mérgező, és vakságot okoz)

2011. aug. 9. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi baja. Ha felmelegszik a pálinka sokkal másabb az illata. Hűtőbe be, lehűl, megszagolod, máris jobb lesz az illata is, és ihatóbb is lesz. Meleg pálinka nagyon meg tudja ütni az embert.
2011. aug. 9. 14:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Most tettem be hűtőbe, csak nem tudom, meg merjem-e inni, nem akarok megvakulni :D Egyáltalán etilből lehet így metil?
2011. aug. 9. 14:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A pálinka semmilyen körülmények között sem romlik meg.
2011. aug. 9. 14:33
 4/8 anonim ***** válasza:
2011. aug. 9. 14:36
 5/8 doboszoli ***** válasza:
100%

Gönci barack műanyagba? Apagyilkos!!D)

Nem lesz metiles, de némelyik flakont oldhatja az alkohol.

A pálinka megérdemli az üveget. Pezsgőt sem iszunk bögréből.

(esetleg végszükségben...)

2011. aug. 9. 17:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Biztos semmi baja!Megígérem ,hogy nem vakulsz meg ha megiszod,maximum ferdén látsz!:)
2011. aug. 9. 17:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Pálinkát szobahőmérsékleten kell inni, ha lehűtöd, akkor kevesebb ízt fogsz érezni belőle:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..

2011. aug. 14. 07:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Amikor az alkohol "megromlik", ecetsav lesz belőle, metil-alkohol semmiképpen!
2011. szept. 20. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!