Penészedik a meggybor mit tegyek?
Figyelt kérdés
Kb 5 napja készítettem meggybort összetörtem a szemeket, cukor, víz és be a dimizsonba. Tegnap elkezdett a teteje fehéredni. Ez most penész lenne vagy a cukor rakódott ki vagy mi az? A forrás beindult bár eléggé lassan, de hallható. Többen mondták azt, hogy csak a meggy levet kellett volna beletenni, de nem volt időm vele szemvedni így csak összetörtem és a gyümölcshússal együtt tettem bele. Amúgy arányok: 20 kiló meggy 10 kiló cukor 20 liter víz.2011. júl. 2. 15:12
2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy aze az ez a baj.... Megpróbáljam megkavarni??
2011. júl. 2. 15:31
3/4 doboszoli válasza:
Egy kiló cukorhoz min. 3 liter víz kell, azért forr lassan mert túl tömény. A dolog megmenthető.
Teendőid:
1. Azonnal tegyél bele még 10 liter vizet, tedd át valami kádba, hogy meg lehessen keverni.
2.Borászati szakboltban vegyél fajélesztőt, hogy a zajos erjedés gyorsan beinduljon, és megtörténjen.
3. A zajos erjedés befejeztével a "törköly" leül a kád aljára, ezt azonnal le kell fejteni, és üveg edényekbe tölteni, de még egy-két hétig ne zárd le, de az edény mindig legyen színültig.
4. Karácsony táján kell(ene) másodszor fejteni, de nálam ezt még nem érte meg...
Kén nem kell bele.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat! tettem még hozzá kéz meleg vizet és most már úgy forr, mint az álom :)
2011. júl. 4. 20:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!