Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Penészedik a meggybor mit tegyek?

Penészedik a meggybor mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kb 5 napja készítettem meggybort összetörtem a szemeket, cukor, víz és be a dimizsonba. Tegnap elkezdett a teteje fehéredni. Ez most penész lenne vagy a cukor rakódott ki vagy mi az? A forrás beindult bár eléggé lassan, de hallható. Többen mondták azt, hogy csak a meggy levet kellett volna beletenni, de nem volt időm vele szemvedni így csak összetörtem és a gyümölcshússal együtt tettem bele. Amúgy arányok: 20 kiló meggy 10 kiló cukor 20 liter víz.
2011. júl. 2. 15:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha penészes, akkor az már kuka.
2011. júl. 2. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy aze az ez a baj.... Megpróbáljam megkavarni??
2011. júl. 2. 15:31
 3/4 doboszoli ***** válasza:

Egy kiló cukorhoz min. 3 liter víz kell, azért forr lassan mert túl tömény. A dolog megmenthető.

Teendőid:

1. Azonnal tegyél bele még 10 liter vizet, tedd át valami kádba, hogy meg lehessen keverni.

2.Borászati szakboltban vegyél fajélesztőt, hogy a zajos erjedés gyorsan beinduljon, és megtörténjen.

3. A zajos erjedés befejeztével a "törköly" leül a kád aljára, ezt azonnal le kell fejteni, és üveg edényekbe tölteni, de még egy-két hétig ne zárd le, de az edény mindig legyen színültig.

4. Karácsony táján kell(ene) másodszor fejteni, de nálam ezt még nem érte meg...

Kén nem kell bele.

2011. júl. 4. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat! tettem még hozzá kéz meleg vizet és most már úgy forr, mint az álom :)
2011. júl. 4. 20:25

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!