Miért penészedik meg a trappista sajt egy hét alatt?
Figyelt kérdés
Mostanában ahányszor veszek trappista sajtot, mindig megpenészedik egy-két hét alatt. Régebben elállt hetekig.
Ez normális dolog vagy én csinálok valamit rosszul?
5 fokos hűtőben nylonzacskóban tárolom. Régen nem is tartották hűtőben mégis elállt. Vagy más fajtát kéne vennem?
2010. márc. 25. 09:59
1/10 anonim válasza:
a890Ft/kg-os nekem is megpenészedik...
ami már van vagy 1500 kiloja,az tovább el is áll
és ne tartsd zacskóban,bevizesedik,attol a penész,zsirpapirba vagy mibe csomizd,amibe a boltban is szokták
2010. márc. 25. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
mert ennyire sz@r lett a minőség mára...gyors érlelés,tartósítás....és szerintem nem látott nagyon tejterméket....nem csinálod rosszul!sok sz@rt veszünk sok pénzért.próbáltál már pl.tejet altatni?keserű lesz.egyszer vettem egy fél liter tejet.beraktam a hűtőbe a dobozba.rápakoltam,elfelejtettem.elutaztam,és egy hónap múlva került elő.kibontottam kíváncsiságból és láss csodát,jó volt még.fura!tej ami 1 hónapíg is bírja....
2010. márc. 25. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Sajna mindenhol újracsomagolják a sajtokat a szav. idő miatt.
Zacsiba meg ne rakd a sajtot.
2010. márc. 25. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
mert ezek gumis állagú, növényi sajtok. én is szívtam meg már :(
én mindig kiveszem a fóliából, kicsit hagyom, hogy a víz leszáradjon a tetejéről (basszus, a mai sajtok vizesednek!!!), majd utána műanyag ételtartó dobozban tartom.
2010. márc. 25. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Én folpack-ba szoktam tekerni, mert ha csak simán abba a papírba van, aminek az egyik fele zsírpapír, a másik fele nejlon, akkor kiszárad egy idő után a sajt. S én nemcsak a penészes, de a száraz sajtot sem szeretem.
A sajt minőségétől is függ, hogy meddig áll el, de érdemes egy kicsit drágább illetve keményebb sajtot venni.
2010. márc. 25. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Nem tudom, milyent és mekkorát veszel, mi ezt megfizetjük, mert ami bevált, és ízlik is, az többe kerül, de megéri. Nagy adagot szoktunk venni egyszerre, azt feldaraboljuk kisebb szeletekre, 1-2 szeletet tartunk csak a hűtőben, a többit lefagyasztjuk, így hónapokig is van akár sajtunk és nincs semmi baja. Mi folpackba csomagoljuk, nem vizesedik.
2010. márc. 25. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Nekünk eláll akár 1 hónapig is..,mi fóliába csomagoljuk és még nem penészedett meg soha!Mielött megveszed nézd meg az összetevőket is,mert van olyan "sajt" ami tejet sem látott... Bár trappistában nem tudom elképzelni,hogy ilyen lenne.
2010. márc. 25. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
A vacak kutyulék megpenészedik,a jó sajt legfeljebb kiszárad.ZS
2010. márc. 25. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat, hát akkor kénytelen leszek drágábbat venni, de mégis az lesz az olcsóbb, ha nem a kukában köt ki. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!